Highland Games en prijzen bij Eindfeest rugbyers

Afgelopen zaterdag vierden de rugbyers van de Eerste Flakkeese Rugby Club Eilanders hun derde Eindfeest, deze keer bij Korfbalclub Good Luck. Om drie uur begonnen de spelletjes voor de kinderen en terwijl scheidend trainer/coach Eus van Dijk en voorzitter Tim Mudde live geïnterviewd werden door RTV Slogo Sportlokaal, tijdens hun allereerste uitzending vanaf locatie, genoten de kinderen met volle teugen. O.a. een labyrint waar ze geblinddoekt met aanwijzingen van hun teammaatjes doorheen moesten lopen, snoep opduiken en een zeepbaan zorgden voor enthousiaste deelname van spelers en een paar broertjes en zusjes. Daar na was het de beurt aan de ouderen voor de eerste EFRC Eilanders Highland Games. Tijdens 7 onderdelen werden zij op de proef gesteld en het ging er fanatiek aan toe. De teams, Eilanders, Ouders en Friends vochten het uit tijdens touwtrekken, gewicht slingeren, spijkerslaan, Bridge of Death, vat tillen, boomstam hakken en een bijzonder bierspel. De ouders gaven heel goed partij en wisten het hakken en bierdrinken te winnen maar in de andere 5 disciplines hadden de Eilanders duidelijk de overhand. Nadat ook de ouderen op de zeepbaan verkoeling hadden gezocht en iedereen zich opgefrist had werd er samen van de braai gegeten.

Daarna nam de voorzitter het woord en bedankte als eerste alle medewerkers en vrijwilligers voor het afgelopen seizoen waarin zowel jeugd als senioren grote stappen maakten. Als eerste werden de jeugdtrainers Darren, Richard en Roland naar voren geroepen en met een fles speciaal bier bedankt en daarna was het aan trainer/coach Eus om een bijzondere fles rum en een krat Leffe bier in ontvangst te nemen die hem door de selectie werden aangeboden. Vervolgens werden lijnentrekker Leendert, barkoning Joost en teammanager Aaron met een passend cadeau bedankt voor hun bijdrage aan het seizoen.

En toen was het grote moment aangebroken, de onderscheidingen. Als eerste kregen alle jeugdleden een medaille en daarna werden de volgende prijzen uitgedeeld;

Trainingsbeest: Mees Lambrechtse

Most Developed Youth Player: Vincent Nouwens

Jeugdspeler van het seizoen: Raven Blok

Als afsluiting van het officiële gedeelte was het de beurt aan de senioren en dat zorgde voor gespannen gezichten, grote grijnzen en veel applaus toen de volgende spelers werden onderscheiden;

Pechvogel van het jaar: Darren Flynn

Trainerbeest: Eus van Dijk

Most Developed Player: Corné van Eck

Tuugje van het jaar: Teus Stolk

Topscorer: Aaron Huizer

Most Valuable Player: Joost Kastelein

Het Eindfeest had natuurlijk niet plaats kunnen vinden door de hulp van Good Luck, bedankt dat we van jullie accommodatie gebruik mochten maken. En verder  sponsors Wijnenwereld en Massagepraktijk Vayu, alle ouders en leden die hebben meegeholpen en Teus en Caro voor de foto’s die je hier kan vinden.