Laatste wedstrijd in teken van afscheid

De laatste krachtmeting van het seizoen voor de rugbyers van Flakkee vond plaats in Rotterdam waar het derde van de plaatselijke studenten de tegenstander waren. Na de overwinning van Eindhoven vorige week was het kampioenschap vergeven maar stond deze wedstrijd in het teken van afscheid. Coach Van Dijk beschikte over een grotendeels fitte selectie en vijf reserves zodat de wedstrijd met vertrouwen tegemoet werd gezien.

Een scherpe start met dominant spel van de voorwaartsen zorgde ervoor dat Corné van Eck in de vijfde minuut de bal bij captain Joost Kastelein kon bezorgen die fly-half Patrick Kleijnjan aanspeelde die voor de eerste try tekende. Kastelein trapte de conversie raak. Drie minuten later profiteerde RSRC van een fout en trok de stand gelijk. Maar de RED Combinatie was op een ruime overwinning uit en na goed fasespel kwam de bal via de half-backs in de driekwartlijn bij Twan de Waard die de aanval netjes afrondde. In de 22e minuut wist Van Eck met een geweldige run de verdediging zwaar in paniek te brengen waarna Sander Boom de volgende vijfpunter wist te drukken. Kastelein trapte wederom de conversie raak. De studenten wisten voor pauze nog een keer te scoren maar op slag van het rustsignaal drukte De Waard zijn tweede try na goed voorbereidend werk van Ruud Kuipers en wederom Boom. Ruststand 12-26, bonuspunt binnen.

Een paar omzettingen van Van Dijk in de rust moesten voor nieuw elan zorgen maar het team wist dat de overwinning al binnen was en dat gaf Rotterdam de kans een paar tries te scoren tussen vijfpunters van Chiem van Wierook, Ruud Kuipers en Kleijnjan voor zijn tweede van de dag. De af en toe warrig fluitende referee floot uiteindelijk af bij een 27-43 eindstand waarmee een positief doelsaldo net niet gered werd maar wel een groot gat met de nummer drie.

Studie elders, ander werk en langdurige blessures zorgen ervoor dat de Eilanders het volgend seizoen o.a. met een nieuwe captain en coach moeten doen en daarom werd de overwinning opgedragen aan trainer Eus van Dijk die de cluster naar een tweede plek in de poule loodste. Hij kreeg dan ook tot zijn grote verrassing Ut Tuugje omgehangen. Het Blauwe Ding was voor Patrick Kleijnjan die na jaren een allesbepalende speler van Dordrecht ref zijn geweest zijn kicksen aan de wilgen hangt maar wel betrokken zal blijven bij de club.

De competitie zit er nu op en een aantal Eilanders maakt zich nu op voor de jaarlijkse trip naar het grootste Beachrugbytoernooi van de wereld op Ameland.