Mooie afsluiting van Movember met een donker randje

Afgelopen zaterdag werd de Movembermaand afgesloten door de rugbyers van Flakkee. Om 4 uur werd een wedstrijd gespeeld tegen het Dedication Team van RCC Bekaro uit Roosendaal. De gasten, een mengeling van ervaren rotten en nieuwelingen was een prima tegenstander voor de Eilanders waar zaterdagspelers Johannis Struik en Dave Vogelaar acte de préséance gaven. Omdat 8 spelers afwezig waren wegens werk of familieverplichtingen werden wij aangevuld door Theun Persoon en Beau Rottier van de Dordtsche Rugby Club, Yael Zoutewelle van RFC Gouda en Joost Kastelein van RC Wageningen, tot vorig seizoen nog captain van de groengelen. De Brabanders hadden 12 spelers, dus ging Theun bij hun spelen en begonnen we zonder flankers bij beide teams. Onder leiding van referee Darren Flynn werd gekozen voor 3 x 20 minuten terwijl de lichtmasten alvast werden ontstoken.

Na de eclatante overwinning op RC Delft vorige week en bij het zien van de tegenstander werd gekozen om de bal uit de voorwaartsen te houden en dat ging onder leiding van halfbacks Tim Mudde en Kastelein prima. De bal ging al snel de lijn in waar Yael de eerste twee tries scoorde.  Hij moest nog even bijgestuurd worden richting de palen, maar de tweede keer ging het al een stuk beter. Bekaro speelde als verwacht een spel over de voorwaartsen en dus moesten onze 1e en 2e rij aan de bak. Maar alle tackles van o.a. Dave Vogelaar, Jeroen Breen en Michel Ruitenbeek werden gemaakt, de scrum werd gewonnen en ook in de rucks stonden we prima. Niels Hoogendoorn wist Johannis Struik een aantal keren goed te voeden in de line-outs en uit knap fasespel na een kwartier wist 8ste man Leendert Maliepaard de derde try te drukken en Kastelein zijn eerste conversie raak te schieten.

De tweede 20 minuten verliepen heel anders. Bekaro hield de bal beter in de ploeg, stoorde in de opbouw van de Eilanders en ging de thuisploeg veel te gehaast om met de kansen. Veel balverlies zorgde voor veel scrums waar de mannen uit Brabant steeds beter stonden en de nodige kansen te creëren. Hierdoor wisten de gasten terug te komen tot 17-10 voordat het weer begon te marcheren in onze lijn en Chiem van Woerkom en nogmaals Zoutewelle de score opvoerden tot 27-10 na de tweede 20 minuten.

Struik ging zich bezighouden met de eten en Persoon nam zijn plek in de 2e rij bij de thuisploeg in. Om 12 tegen 12 te spelen ging Roland Trommel voorlopig naar de kant. De derde act speelde zich weliswaar veel op de helft van de Eilanders af, maar Bekaro kon weinig klaar spelen tegen de goed verdedigende thuisploeg. En waar een losse bal was ging hij via Mudde en Kastelein naar de snelle backs waar Sven ter Beek zijn eerste try scoorde en Zoutewelle wederom succesvol was. De Brabo’s wisten nog één keer met hun stevige pack te scoren uit een snelle penalty maar daarmee was hun koek op en moesten zij toezien hoe Van Woerkom nog twee keer door hun verdediging rende en bovendien Rottier in staat stelde zijn eerste try te scoren. Captain Mudde moest nog even de gemoederen sussen nadat er wat gestecheld over en weer was maar daarna werd de wedstrijd lekker uitgespeeld naar een 59-15 overwinning voor de Eilanders en vrienden.

Na de foto met beide teams voelde Eilander Jeroen zich onwel en werd er besloten voor de zekerheid de ziekenwagen te bellen. Zij stelden ter plekke vast dat Breen tijdens de wedstrijd een hartinfarct moet hebben gehad en hij werd meteen meegenomen naar het Erasmusziekenhuis in Rotterdam. Nadat iedereen een beetje van de schrik was gekomen werd er snel gedoucht en lonkten de heerlijke geuren van het door Struik en Mudde bereidde eten. Nadat Bekaro een schildje was overhandigd en de belofte gedaan om een terugwedstrijd in Roosendaal te spelen na de competitie werd Beau Rottier verkozen tot Man of the Match.

Vervolgens werden alle deelnemers aan Movember voorgesteld waarbij de aanwezige snordragers hun gestoffeerde bovenlip toonden. Met trots kon voorzitter Mudde aankondigen dat er tot zaterdag al meer dan € 1000,- werd opgehaald door de rugbyers van Flakkee en daar zal ongetwijfeld nog wat bijkomen. De ongelukkige Jeroen Breen had met € 335,- het hoogste bedrag opgehaald en werd met bijna algemene stemmen verkozen tot Mr Movember en daarna was het tijd voor Dominiek van Dominiek’s Barbershop. Met behulp van het ouderwetse scheermes werden de snorren van de aanwezige Mo Bro’s vakkundig verwijderd en werd bij een enkeling ook nog zijn baard verwijderd. Het bleef nog lang gezellig in het clubhuis zeker nadat er goed nieuws uit Rotterdam was gekomen dat Mr. Movember niet meer in gevaar was.

Zonder de volgende mensen was deze afsluiting van Movember geen groot succes geworden; Bekaro voor de geweldige pot, Darren voor het fluiten, Theun, Beau, Yael en Joost bedankt voor het meespelen, Jay voor het vlaggen, Anne voor de foto’s, Johannis en Tim voor het eten, Joost voor de cateringspullen, Dominiek en aanhang voor het scheren en al het publiek voor het aanmoedigen en de gezellige derde helft.