Oude Meesters winnen spannende rugbypartij

Zaterdag kwamen zo’n 45 rugbyers van 35 tot 60 jaar uit Rotterdam, Hoek van Holland, Gouda en Delft naar Middelharnis om samen met de zaterdagspelers van de EFRC Eilanders en een enkele jongeling een avondwedstrijd te spelen. Dirty had er voor gezorgd dat er alsnog naar 6 Nations kon worden gekeken en de binnendruppelende gasten maakten daar gretig gebruik van. Maar de hoofdmoot was natuurlijk zelf spelen en dus werd tijdens de rust in de Dublin de kleedkamers opgezocht. De Eilanders voegden zich bij Gouda’s Glorie terwijl Rotterdam en Hoek van Holland bij Delft aansloten zodat er ruim gewisseld kon worden.

Op een heerlijk veld trapte Delft af en ontspon zich al snel een harde en af en toe verrassend snelle wedstrijd waarbij er kansen over en weer waren. Gouda bleek goed gebruik te maken van de snelheid van de meespelende Eilanders in de centers maar Delft pareerde de aanvallen prima. Vooral de ervaring bij de half-backs zorgde voor mooie loopacties waar menig team in de 2e en 3e Klasse nog een puntje aan kan zuigen. Er was gekozen voor 3 x 20 minuten om mee te beginnen en na 40 minuten was de stand precies gelijk 17-17. Er werd lekker doorgewisseld dus kwam iedereen aan zijn speelminuten.

Terwijl de kou vooral het publiek naar de warme hap deed verlangen gooide Gouda er nog een schepje bovenop en wist in de laatste 20 en aansluitende 10 extra minuten het betere van het spel te krijgen. Nadat de strak leidende referee uiteindelijk had afgefloten en de stoomwolkjes waren opgestegen bleek Gouda’s Glorie met 29-22 te hebben gewonnen mede door try’s van Eilanders Aaron Huizer (2x) en Imke de Ruiter.

Na afloop werd er gezamenlijk genoten van een heerlijke door Eilander Johannis Struik bereidde maaltijd en onder het genot van menig drankje werden mooie verhalen opgehaald. Over twee weken spelen de Oude Meesters en zaterdagspelers van de Eilanders een vriendschappelijke wedstrijd in en tegen Spakenburg.

Joost bedankt voor de foto’s en de hulp in het clubhuis net als Darren, Teus en Neal. Alle supporters die de kou trotseerden natuurlijk ook bedankt.