Oudste rugbyjeugd wint 1e wedstrijd met nieuw team

De Colts (17 en 18 jaar) van rugby club Eilanders spelen sinds deze week samen met RC Etten-Leur en RC Tilburg. Dit nieuwe team speelde afgelopen zaterdag thuis tegen het 2e team van RC Rotterdam. Eilanders Maurice IJpelaar en Olivier Pijls hielden de eer van de Eilanders hoog in de met 45-26 gewonnen wedstrijd waarin de thuisploeg vooral in de eerste helft heer en meester op het veld was. Zowel Pijls als IJpelaar maakten verdedigend en aanvallend mooie acties en wisten de trainers van Etten-Leur te overtuigen van hun talent. De mooiste actie was wel toen debutant Pijls, de 1e helft spelend voor Rotterdam IJpelaar tackelde vlak voor die kon scoren.

De Cubs, spelers van 13 en 14 jaar, moesten het afleggen tegen The Rams in Apeldoorn en ook de Junioren (15 en 16 jaar) moesten het onderspit delven in Voorburg.

De senioren speelden hun eerste competitiewedstrijd op zaterdag en gingen verre van compleet naar Boxtel. In een harde maar faire pot tegen titelkandidaat Brabarians verloren ze met 74-5 waarbij captain Roland Trommel voor de try zorgde. Komende zondag spelen de senioren in Middelharnis thuis tegen de combinatie RC Tilburg/RC Eindhoven, de aftrap is om 14:30 uur.