Overkanters verslaan Eilanders in nieuwjaarswedstrijd

Rugby is een sport van tradities, respect voor de scheidsrechter, poortje na de wedstrijd voor de tegenstander, jasje, dasje, liedjes zingen enz, maar de meeste clubs hebben ook een traditionele ‘Nieuwjaarswedstrijd’. De Eerste Flakkeese Rugby Club Eilanders besloot daar iets speciaals van te maken en daarom traden afgelopen zaterdag alle spelers geboren op Goeree-Overflakkee aan in het groen geel van de club tegen de spelers waarvan de wieg niet op het eiland stond. De ‘Overkanters’ traden aan in ouderwetse oranje shirts en hadden voor de ‘wilden’ op het eiland een kist met schatten uit de bewoonde wereld meegenomen. Nadat spiegels, kralen en kettingen waren overhandigd kregen alle Eilanders ook nog een slok vuurwater voordat zij de aftrap mochten nemen op het op sommige plekken nog bevroren veld.

Voor zo’n 50 toeschouwers werd het al snel een zware strijd waarbij geen speler gespaard werd en voor elke meter gestreden werd. De Overkanters namen de leiding door een try van Michel Ruitenbeek die geconverteerd werd door Roland Trommel, maar de Eilanders kwamen terug door een mooi uitgespeelde try van Dave Vogelaar waarna Bart Knape met een geslaagde conversie de stand gelijk schoot. Tussendoor werden overtredingen bestraft met slokken vuurwater en vermaakte het publiek zich kostelijk. Met een 7 – 7 stand floot de referee ruim op tijd voor een korte rust. Er vielen aan beide kanten wat spelers uit vanwege de door het harde veld opgelopen blessures en de ‘gasten’ profiteerden daar in de tweede helft met beste van toen ze door tries van Roland Trommel, Roy Ijtsma en nogmaals Michel Ruitenbeek konden uitlopen naar een 7 – 26 eindstand mede door nog twee verzilverde conversies van de schoen van Roland Trommel. Het publiek beloonde de dappere gladiatoren met een ovationeel applaus waarna snel de warmte werd opgezocht na een mooi groepsportret van deze nieuwe traditie op Flakkee.

Na de wedstrijd werd in het clubhuis van SNS de Nieuwjaarsreceptie gehouden waarbij voorzitter Tim Mudde de vrijwilligers en alle leden van de club bedankte voor hun inzet de afgelopen 9 maanden waardoor rugby zich nu al vast verankerd heeft op Goeree-Overflakkee.

Meer foto’s