Rugbyers Flakkee behalen eerste bonuspunt

De derde thuiswedstrijd van de Eerste Flakkeese Rugby Club Eilanders had wederom een speciaal tintje. Tegenstander was het 3e team van RC The Bassets uit Sassenheim, de verenging die Eilanders-coach Jan Schaap in de jaren ’80 naar de Ereklasse leidde, Eilanders-voorzitter Tim Mudde manager was en de club waar de Eilanders vorig jaar mei hun eerste oefenwedstrijd speelden.

Door een aantal blessures en afzeggingen startte de geel-groene thuisploeg met enkel spelers die nog geen enkele rugbycompetitie ervaring hebben, maar schoot wel uit de startblokken. Al na 3 minuten maakt Dave Vogelaar een mooie break en wist hij de eerste 5 punten te scoren. De Bassets kwamen al snel terug en na tien minuten keken de Eilanders tegen een achterstand aan voordat Chiem van Woerkom met een prachtige solo langs de rechterkant de stand op 10-17 bracht. Een paar gemiste tackles en de ervaring van enkele oud-Eerste en Ereklassespelers bij The Bassets zorgde echter voor een ruststand van 10-32 ondanks prima verdedigend werk van o.a. Roland Trommel.

Coach Schaap paste wat wissels toe en de Eilanders starten wederom voortvarend. Een prima poging van Jorma Snoek sneuvelde op 10 meter van de trylijn en captain Niek Verkerk zette de driekwarters met een aantal goede passes aan het werk. Voor een enthousiast meelevend thuispubliek voerden de Eilanders de druk op en dat resulteerde in een try door Arjan Aarnoudse na een goede ‘pick and go’ actie. Vooral in de line-outs bleek veel winst behaald door de trainingen want die waren telkens een prooi voor Johannis Struik en zelfs tegen 50 jaar rugbyervaring in de 1e rij bij The Bassets hielden de props Jorma Snoek, John van Es en hooker Niels Hoogendoorn prima stand.

Toch wisten de Bassets de score op te voeren door bedachte acties en liepen uit tot 15-46 voordat wederom Aarnoudse wist te scoren, deze keer door een geweldig uitgevoerde walking ‘maul’. Met deze 4e try wisten de Eilanders hun eerste bonuspunt te behalen. Gebrand op een beter resultaat drukten de geel-groenen nu door www.buy-trusted-tablets.com en Arie Korbijn rondde een prima uitgespeelde lijn af met een try waarna de conversie door de jonge scrum-half Joost Kastelein werd verzilverd en hij de tussenstand op 27-46 bracht. Met nog enkele minuten te gaan was de thuisploeg nu duidelijk sterker maar er restte helaas nog maar genoeg tijd voor een tweede try van Dave Vogelaar waarna referee Darren Flynn affloot bij een 32-46 eindstand.
De Eilanders lieten zien dat de harde trainingsarbeid vruchten afwerpt en kijken vooruit naar de volgende uitwedstrijd op 23 april alvorens ze hun eerstvolgende thuiswedstrijd op zaterdag 6 mei spelen in Stad aan ’t Haringvliet.