Rugbyers Flakkee geven voorsprong uit handen

Afgelopen zondag speelden de mannen van de Eerste Flakkeese Rugby Club Eilanders hun laatste thuiswedstrijd voor de competitie. Tegenstander was RC Octopus 2 uit Uden, in oktober nog met 75-5 te sterk bij de uitwedstrijd in Brabant. De Eilanders, met 12 man en twee gastspelers van Octopus, begonnen sterk en wisten na 12 minuten een 0-5 achterstand om te buigen in een 7-5 voorsprong toen Niels Hoogendoorn op pure wilskracht de bal over de trylijn wist te drukken uit een prachtige fase-aanval. Captain Joost Kastelein zorgde voor de conversie. De strijd speelde zich vervolgens grotendeels tussen de twee 22-meter gebieden af waarbij de Eilanders het beste van de scrums hadden maar de gasten vooral de rucks veel balbezit verwierven. Octopus wist wederom te scoren voordat Jac van Eck een aanval uit het boekje afrondde nadat de bal door verschillende handen was gegaan en prima support werd gelopen. Omdat Kastelein weer raak trapte waar Octopus twee keer gemist had was de ruststand 14-10 in het voordeel van de thuisploeg.

De Eilanders kregen twee nieuwe spelers van Octopus maar hadden vlak voor rust Roland Trommel zien uitvallen en speelden dus met één man minder in de tweede helft. Waar de groengele brigade van trainer/speler Darren Flynn normaal in de tweede helft veel beter speelt hadden ze nu te vroeg gepiekt. Ondanks prima tackles van o.a. Thomas en Robert Dee, van Eck en Bart Knape braken de Brabanders makkelijker door de verdediging van de Eilanders omdat hun ervaren voorwaartsen beter fasespel speelden. Ook de scrums stonden beter bij  Octopus en nadat zowel hooker Hoogendoorn als scrumhalf Flynn geblesseerd uitvielen gaf de ervaring de doorslag. Ondanks een paar prima aanvallen van Kastelein, Patrick Pieterse en Robert Dee wisten de Eilanders niet meer te scoren. Er werd tot het einde gestreden, waarbij Johan Kievit, Leendert Maliepaard en Rombout Boot serieuze aanvallen wisten te stoppen met harde tackles. En ondanks het besef dat er punten te pakken waren, namen de Brabanders toch de punten mee naar huis nadat de referee bij een 14-39 stand had afgefloten.

Tot Man of the Match werd Rombout ‘Rambo’ Boot benoemd die weer eens een paar geweldige turn-overs had en als inval 2e rijer prima in de scrum stond. Alle supporters bedankt.