Rugbyers Flakkee halen € 1250,- op voor Movember

Vorig jaar lieten 12 spelers van de E.F.R.C. Eilanders voor het eerst hun snor staan om aandacht te vragen voor prostaat- en teelbalkanker en via het vergaren van donaties bij te dragen aan de strijd tegen deze vaak onderschatte mannen ziekte. De 12 haalden een bedrag van ruim € 1100,- op waarmee zij een substantiële deel van het bedrag ophaalden dat door  Rugby Nederland werd opgehaald.

Dit jaar lieten 9 spelers als team ‘Haer Onder Neuze Tuuk’hun snor staan, waaronder een aantal nieuwelingen, waardoor we mogen zeggen dat een traditie is ontstaan. De hele maand werd o.a. via social media aandacht gevraagd middels foto’s van meer en meer begroeide bovenlippen en zelfs een gekleurde snor kwam voorbij.

Het geheel werd afgelopen zaterdag na de 1e overwinning van het seizoen afgesloten met de verkiezing van Mr. Movember tijdens de Shave Down. Arie Korbijn maakte de meeste indruk met zijn groengele snor maar vanwege alles wat hij tijdens de maand november deed, het feit dat hij zorgde dat er een vrouwelijke barbier was en hij ruim het meeste geld ophaalde, € 357,- werd Leendert Maliepaard uitgeroepen tot Mr. Movember 2017. Breed grijnzend nam de geblesseerde 2e rijer het daverende applaus in ontvangst waarna door voorzitter Tim Mudde het eindbedrag van € 1250,- werd bekend gemaakt, toch weer een fikse stijging ten opzichte van vorig jaar. Vervolgens was het de beurt aan barbier Samira, die met een ouderwets scheermes vakkundig de snorren deed verdwijnen tot grote opluchting ongetwijfeld van een aantal partners van de deelnemers.

Alle deelnemers, donateurs en bezoekers van de Shave Down bedankt voor jullie inzet om Mannenkanker de wereld uit te helpen. Een extra bedankje natuurlijk Samira van der Zee uit Dirksland, de beste kapster/barbier van Flakkee die belangeloos meewerkte om Movember wederom tot een groot succes te maken voor de Eilanders. Op naar Movember 2018.