Rugbyers Flakkee halen mooi bedrag op tegen MS

De tweede officiële thuiswedstrijd van E.F.R.C. Eilanders stond grotendeels in het teken van de strijd tegen de slopende ziekte MS. De tientallen toeschouwers werd een vrijwillige bijdrage gevraagd en tijdens en na de wedstrijd tegen Rugby Club Sparta werd koffie en diverse soorten taart verkocht voor het goede doel.
In RC Sparta kenden de Eilanders een stevige tegenstander die theoretisch nog kampioen van de 4e Klasse West kunnen worden. In het eerste kwartier wist de thuisploeg de gasten nog van scoren af te houden maar pure kracht zorgde voor twee try’s tegen binnen vijf minuten voordat Chiem van Woerkom met een prachtige interceptie en dito run voor 5 punten zorgde. De conversie van Bart Knape kwam helaas via onderkant lat het veld weer in. Sparta scoorde voor rust nog 2 try’s maar zag door goed tackelen van de groen-gele rugbyers van Flakkee twee spelers geblesseerd naar de zijlijn gaan. Ook de thuisploeg kwam niet ongeschonden uit de strijd en coach Jan Schaap moest noodgedwongen enkele meer onervaren spelers in de scrum zetten waardoor in de tweede helft ‘uncontested’ werd gescrumd zodat de veiligheid van iedereen gewaarborgd bleef.
De thuisploeg stal de harten van het talrijke publiek door nooit op te geven en tot de laatste seconde te strijden om nog iets aan de achterstand te doen. Uiteindelijk gaf de ervaring de doorslag en wisten de gasten uit Capelle aan de IJssel de eerlijke pot met 5-46 te winnen.
Na de wedstrijd werd loosehead-prop Jorma Snoek door de tegenstander tot Man of the Match uitgeroepen voordat enkele mooie artikelen als rugbyshirts en flessen wijn werden verloot zodat uiteindelijk € 750,- aan de stichting tegen MS overgemaakt kan worden.
Alle sponsors en vrijwilligers bedankt en natuurlijk RC Sparta die het team van de politie verving dat het op het laatste moment liet afweten.