Rugbyers Flakkee lopen averij op

Onder een bewolkte hemel met een waterige regenboog hoog boven de windmolens trapte captain Roland Trommel af voor de tweede thuiswedstrijd van de Eerste Flakkeese Rugby Club Eilanders tegen de cluster van RCEtten-Leur en de Dordtsche RC. De groengelen moesten vanwege blessures hun 1e rij omzetten en dat pakte in het begin van de 1e helft niet zo goed uit. De gasten daarentegen spraken voor het seizoen de wens uit om mee te draaien voor de titel en maakten dat meteen waar door in de eerste minuut het ovaal al over de trylijn te drukken. De thuisploeg was nu wel wakker maar wist de eerste helft weinig in te brengen tegen het slimme spel van de ervaren gasten. Ondanks een aanpassing in de pack, waardoor de scrums en line-outs na een kwartier veel beter gingen werden ze elke keer weer met te veel mensen in de rucks getrokken waardoor de tegenstander mensen overhad in de breedte. Prima tackles van o.a. Bart Knape, Leendert Maliepaard, Niels Hoogendoorn en de onvermoeibare Aaron Huizer zorgden ervoor dat de schade nog beperkt bleef maar keken de Eilanders bij rust tegen een 0-39 achterstand aan.

De nieuwe assistent-coach Darren Tebbitt gaf het team een aantal tips mee tijdens de rust en in de tweede helft tapten de Eilanders uit een ander vaatje. Halfbacks Joost Kastelein en Roland Trommel wisten het spel meer te bepalen maar de driekwarters kwamen niet in hun spel door goede druk van de opponent. Halverwege de 1e helft moest nummer 8, Aaron Huizer, met naar later bleek een gescheurde achillespees van het veld en even later moest flanker Jorma Snoek te een schouderblessure ook naar de kant. Gelukkig had de tegenstander nog 2 spelers over en die zorgden voor wat meer lijn in het voorwaartse spel. Uit een daarna goed uitgespeelde aanval over de hele breedte van het veld wist gastspeler David Schram voor de Eilanders te scoren tot luid enthousiasme bij de circa 70 supporters langs de lijn.

Bart Knape trapte de conversie raak en vol goede moed trok de thuisploeg weer ten strijde. Maar hoezeer de backs Johan Kievit, Bert Overweel, Robert Dee en de goed regisserende full-back Rombout Boot ook tackelden er was toch elke keer een mannetje over bij de rood-witte combinatie. Goede runs van o.a. Frank van Beuningen, John van Es en de jeugdige flanker Jac van Eck kwamen nooit verder dan de 5 meter lijn. Al met al speelden de Eilanders wederom een prima tweede helft maar ging de wedstrijd met 7-63 verloren waardoor de mannen van Flakkee nog zonder punten onderaan in de 4e Klasse Zuid staan. 

Tot Man of the Match werd de gretige Leendert Maliepaard gekozen die een plaag was voor de verdediging van de tegenstander en ook verdedigend in een duidelijk opgaande lijn zit. Hij werd de trotse drager van Ut Tuugje. De mooie foto’s zijn van Janneke Zoon en Caro Stolk. Op de FB van REL staat ook een mooie serie foto’s en een paar leuke actievideo’s. Harry Stolk bedankt voor het vlaggen, Darren Flynn voor het fluiten, Rianne Soddeman voor de verzorging en Joost van Niel was een voorbeeldige H2O-manager.