Rugbyers Flakkee wachten nog op eerste zege

Afgelopen zondag stond de 6e competitiewedstrijd op het programma en het beloofde weer een pittige reis te worden. In Uden wachtte het 2e team van de RC Octopus en met enkele afmeldingen op het laatste moment bleek het tem van coach Ruud van Gilst 2 spelers te kort te komen. De thuisploeg had 3 reserves dus was het geen probleem om ons aan te vullen en gewoon 15  side te spelen.

Met Erik van den Berg van onze clusterpartner RC Westhoek bij zijn competitiedebuut in de 1e rij trapte fly-half en gelegenheidscaptain Bart Knape af tegen een loodgrijze lucht en een dikke blauwe piek op Buienradar in aankomst. De thuisploeg liet meteen zien dat zij het van de snelle driekwarters moest hebben en terwijl onze voorwaartsen keer op keer hun scrums wonnen, tientallen meters terrein pakten met prima fasespel daar scoorden de blauwwitte Brabanders wel waar de Eilanders het niet konden afmaken. Jorma Snoek, als 8e man op een nieuwe positie liet zien een prima vervanger van de in rolstoel meegereisde Aaron Huizer te zijn en ook Leendert Maliepaard en Niels Hoogendoorn waren met hun pick en go’s en breaks een plaag voor de verdediging vaan de thuisploeg. Toch mocht al het geweld van de Flakkeese voorwaartsen niet baten en omdat de driekwarters niet opgewassen waren tegen de gevaarlijke backs van Octopus gingen de mannen, ondanks prima tackles van Robert Dee en captain Knape, met 5 tries achterstand de rust in.

Twee nieuwe spelers van Octopus kwamen onze rijen versterken en zoals het hele seizoen begon de 2e helft stukken sterker voor de groengele brigade van Flakkee. Jac van Eck en John van Es maakten prima breaks maar de hulp was telkens net iets te ver weg. De thuisploeg moest steeds vaker met een lange trap een line-out afstaan die grootdeels door Frank van Beuningen werden gepakt. Scrum-half Joost Kastelein zorgde voor een pittig tempo door de voorwaartsen telkens aan het werk te houden maar in de driekwarters wilde het niet lukken en toen zelfs de zware jongens de rucks meer en meer begonnen te verliezen wist de thuisploeg verder uit te lopen. Lichtpuntje van de dag was de verdiende try van debutant Van den berg die uit een prima offload met twee hand offs de weg voor zichzelf vrij maakte en tussen de palen wist te scoren. Vermoeidheid en te veel gemiste tackels zorgden uiteindelijk voor een 75-5 eindstand die toch niet geheel het spelbeeld weergaf.

Tot Man of the Match werd Erik van den Berg uitgeroepen die meteen de eerste speler van RC Westhoek is die Ut Kaellef Tuugje mag dragen. De 4 mannen van RC Octopus bedankt voor het meespelen en Aaron bedankt dat je mee was als supporter. Komende zondag spelen de rugbyers van Flakkee thuis tegen het laaggeplaatste RC Wageningen 2 en daar zou toch wat te halen moeten zijn. De kick off is om 14:30 uur op Sportpark Van Pallandt in Middelharnis. Voor wie er nog niet geweest is, het laatste veld rechtsachter met die mooie hoge palen.