Rugbyers hopten weer naar Ameland

Net als vorig jaar ging de Eilandhoppers trip dit jaar naar Ameland, het enige andere eiland in Nederland waar één weekeinde per jaar rugby wordt gespeeld maar wel op zand. Dit jaar hadden zich maar liefst 160 teams ingeschreven dus dat beloofde wat. Bijgestaan door Dennis en Jasper van RC Sparta maakten 8 Eilanders de overtocht vanuit Holwerd om ons vervolgens aan te sluiten bij de jongens en meisjes van RC Wageningen die met 2 dames- en 2 herenteams een kampeerboerderij bevolkten.


Op vrijdagavond werd er behoorlijk sfeer geproefd in de feesttenten en werden oude bekenden begroet terwijl het gerstenat rijkelijk vloeide, een prima voorbereiding voor een zware dag rugby in het mulle zand op zaterdag.
Op tijd op veld 10 (van de 16) aanwezig voor de nieuwelingen om te kijken hoe andere teams speelden en daarna de eerste wedstrijd. En blijkbaar had Jac goed opgelet want hij scoorde na 2 minuten zodat we brutaal de leiding namen tegen RC Betuwe. Het is maar 2 x 6 minuten maar het feit dat we maar 1 reserve mee hadden bleek snel dodelijk. De tegenstander liep snel in de gaten die wij lieten vallen en ondanks punten van ons ging de 1e pot verloren. Er zat soms maar een kwartier tussen de wedstrijden en gelukkig kregen we versterking van spelers van andere teams in onze poule want met 7 wedstrijden tegen soms teams die normaal 2 of zelfs 3 klassen hoger spelen werd het zwaarder en zwaarder naarmate de zon hoger aan de hemel kwam te staan. Robert, Thomas, Jasper en Jac scoorden allemaal nog één of meer try’s en elke tegenstander werd het moeilijk gemaakt. Geweldige tackles van debutant Steven, Leendert en alle anderen leverden veel complimenten op maar helaas geen overwinning alhoewel de wedstrijd tegen de latere poulewinnaar Dortmund met slechts een puntjes verschil werd verloren. Moe maar voldaan gingen we terug naar ons onderkomen waar samen met de 60 Wageningers een heerlijke bbq werd gegeten.


Daarna was het tijd voor de onderscheidingen waarbij Leendert tot Dick of the Day werd gekozen omdat hij zijn belofte om te scoren op het strand niet na was gekomen en Steven tot Man of the Match werd gekroond vanwege zijn fantastische debuut. Het geheel werd afgesloten met tientallen (vunzige) liedjes die luidkeels werden meegezongen. Daarna werd er omgekleed in thema voor de grote feestavond en bleef het nog lang, erg lang onrustig op Ameland.

Zondagochtend bleek de alcohol en gebrek aan nachtrust zijn tol te hebben geëist. Het zandveld was akelig leeg toen de kick off moest worden genomen maar manager Tim bleek zich bij de organisatie naar binnen te hebben gewurmd en bepaalde als ‘pitchboss’ dat de wedstrijd een half uur later gespeeld kon worden. O ja, in verband met blessures en het oog op de alcoholconsumptie ’s avonds was op zaterdag in goed overleg met ons tripmaatjes van Wageningen al besloten hun 2e team terug te trekken op zondag en verder te spelen als Weilanders. Corné was on fire en mede dankzij zijn twee try’s werd van Dragons gewonnen. Voor een plaatsje in de Bowl halve finale moest gewonnen worden van RC Waterland dat met een team van vooral 2e Klasse spelers was gekomen. Aaron maakte zijn debuut op zondag na een lange blessure maar wist een prachtige try te scoren na een fantastische actie van Dennis. De laatste paar minuten waren echter te veel en de reserves van het 1e team van Waterland iets te snel. Hierna was het spelen over en werd er nog wat gekeken bij de finales voordat de boot terug genomen en een fantastisch weekeinde afgesloten.

Johan Slui van Kitvoegen.nl en Kitbestellen.nl bedankt voor het sponsoren van de mooie tourhoodies, alle spelers en socials van RC Wageningen bedankt en vooral de tripcommissie Julia, Marjolein en Jeroen voor de super organisatie. Volgend jaar zijn we zeker weer van de partij.