Rugbyers knokken zich terug en delen de punten

Na 4 weken vrijaf van competitieverplichtingen reisden de rugbyers van E.F.R.C. Eilanders naar Delft voor de 3e ontmoeting dit seizoen met SRC THOR een taaie tegenstander. Robbert was opgeroepen voor REL 1 dus mocht Paddy bij zijn rentree meteen op de 1e rij met Niels en Sander. Op 9 verving Tim de afwezige Joost en Martijn nam de fullback positie over van Chiem. Patman nam voorlopig nog plaats op de reservebank naast Rombout en Marc terwijl coach Van Dijk de ‘Eindhoven’ variant met Aaron op 10 met Ruud naast hem herhaalde na het goede resultaat tegen de koploper eerder dit jaar.

THOR was na twee verliespartijen op Flakkee gebrand op een overwinning op eigen veld en ging geconcentreerder en gretiger van start waardoor de ‘Eindhoven’ variant nauwelijks effect opleverde. Toen Leendert al snel met een schouderblessure gewisseld moest worden ging Aaron naar 8 en Patman kwam op 10 maar toen stond de thuisploeg al met twee tries voor na vooral domme penalty’s tegen en langzame opvolging. De ene gemiste conversie zouden later beslissend blijken. THOR had duidelijk geleerd van het voorwaartsenspel van de RED Combinatie in de eerste twee ontmoetingen, ze stonden prima in de scrums en vooral in de rucks waren ze de Cluster de baas. Pas na een half uur kwam er lijn in het aanvallende spel van de RED Cluster en konden ze eindelijk druk uit oefenen op de verdediging van de studenten. Een gewonnen scrum op de 22 met een ‘Mexicaantje’ leverde de eerste try van Aaron op na 33 minuten. Ondanks betere tackles van o.a. Ronald, Niels en Ruud en een paar aanvallende impulsen via de eerste rijers werd er niet meer gescoord zodat de ruststand 12-5 was.

Een motiverende speech van Eus zorgde meteen voor een hoger tempo, meer diepte en snelheid in het voorwaartsen spel maar THOR was prima b ij de les en na 3 minuten scoorden zij via een prima actie via hun zware jongens. Patman begon nu meer zijn stempel op het driekwarters werk te drukken na een wat stroef begin ging de bal vaker de lijn in waar met name Igie en de inschuivende Martijn voor gevaar zorgden. Het was tenslotte de fly-half zelf die na een prima combinatie met Aaron voor onze tweede try zorgde. De groengelen verhoogden het tempo, roken de aansluiting, echter de thuisploeg profiteerde van een foutje in de passing en vervolgens drie gemiste tackles waardoor ze naar 24-12 uitliepen in de 55e minuut. De RED Combinatie toonde karakter en na een paniektrap van THOR vlak na de aftrap bezorgde Tim met een lepe beweging de bal bij Martijn die een paar mooie side-steps maakte, Aaron liep prima support en trok twee man aan zodat na zijn pass Igie nog maar twee verdedigers hoefde uit te schakelen om de derde try te scoren. THOR was rijp voor de slacht maar hield dapper stand ondanks het slotoffensief dat nu door de RED Combinatie werd ingezet. Met nog een paar minuten te gaan zette een bedacht kickie van Patman de verdediging van THOR op het verkeerde been. Slechts een overtreding kon de aanval tot stand brengen, maar voor coach en medespelers er erg in hadden was Tim er met de bal vandoor, zag een gaatje in de blauwe defensie en dook tussen 3 verdedigers door over de trylijn voor de aansluitende 4e try. Het kwam nu aan op de koelbloedigheid van Twan om de stand gelijk te trekken en dat deed hij perfect. Er restte één minuut en toen de kick-off van THOR via een gestolen bal en een knock on een scrum voor de gasten opleverde was helaas de stand niet bij iedereen duidelijk, zodat toen Tim de bal uit de scrum kreeg en uittrapte hij waarschijnlijk als enige dacht dat de pot gewonnen was. De prima leidende referee Guus hielp hem uit zijn droom door hem en de rest te vertellen dat de eindstand 24-24 was. Vanwege het gelijke spel (twee punten) en beide teams 4 tries scoorden (1 bonuspunt) kregen beide ploegen 3 punten, maar de beoogde verbetering van het doelsaldo bleef dus uit.

Na afloop werden we uitgenodigd op de Voorwaarts, het enige rugbyclubhuis ter wereld op een woonboot waar een erg gezellige 3e helft werd gehouden nadat schildje en stropdas waren uitgewisseld en de drink-off in het voordeel van de studenten werd bepaald. Omdat een Ouddorps misverstand tussen Chiem en Leen ervoor zorgde dat zowel Tuugje als Blauwe Ding waren vergeten stond Man of the Match Tim na zijn eerste try voor de Eilanders slechts met een glas alcoholvrij bier op de barkruk, gelukkig had hij zelf wel gepleit voor zijn eigen Zumba. De commissie van het Blauwe Ding beraadt zich terwijl u dit leest alvast op gepaste maatregelen voor de veroorzakers van niet te beschrijven ellende.

 

Komende zondag reizen de heren van Dordrecht en Eilanders (REL 1 heeft al hun eigen spelers nodig) naar Rotterdam om het wederom tegen studenten op te nemen in de laatste competitiewedstrijd van het seizoen. De tweede plek in al veroverd maar een positief doelsaldo moet de kers op de taart worden. De aftrap is om half 1, dus wil je de mannen van Flakkee nog een keer in actie zien kom dan naar Sportcomplex Boszoom-Zuid om ze aan te moedigen.