Rugbyers komen net te kort

Rugbyers komen net te kort

Na twee zware wedstrijden tegen de nummers 1 en 2 van de poule traden de Eilanders en hun clustermaatjes van de Batavieren zondag aan tegen de Rotterdamse Studenten. Om inspiratie op te doen werd er eerst nog gezamenlijk naar de WK wedstrijd tussen Japan en Zuid-Afrika gekeken v oor coach Darren Flynn de opstelling bekend maakte. De thuisploeg schoot uit de startblokken. In de vijfde minuut maakte Christiaan Breen een prima break, kreeg support van Chiem van Woerkom maar het leverde net geen try op. Uit de volgende scrum wist Jesse Poiesz echter de eerste try te drukken. De conversie werd door captain Aaron Huizer onberispelijk verzilverd. De Rotterdammers waren nu gewaarschuwd en gingen met hun snelle driekwarters in de aanval. Dit leverde hun na 5 minuten een try en conversie op, 7 -7. Een harde maar faire tackle van Huizer zorgde ervoor dat na 25 minuten een student naar de kant moest met wat later een sleutelbeenbreuk bleek.  Ondanks goed verdedigen wisten de gasten nog twee tries te drukken voor Roland Trommel de kans kreeg wat terug te doen. Zijn mooie actie eindigde echter in een knock-on. Zodoende werd er met een 7-17 gerust.

Omdat er weer een volledig formulier vol met illustere namen was kon er goed door gewisseld worden en gingen de Batavieren met verse krachten de tweede helft in. Waar normaal de jongere studenten de tweede helft in het voordeel zijn ging het deze keer anders. Een prima individuele actie van Igie Wouters zorgde voor 12-17. Het geloof was geheel terug bij de thuisploeg en dat leverde de nodige kansen op, maar slordig verdedigen bezorgde RSRC 10 minuten voor tijd hun vierde vijfpunter. Onder luide aanmoedigingen van het publiek gooiden de mannen van Flakkee nog een eindoffensief tegen aan en dat leverde weer ettelijke kansen op die allen in het vijandelijke 22 meter gebied sneuvelden. Vijf minuten voor tijd wist Van Woerkom met een try-saving tackle de Eilanders in de race te houden en toen Huizer vervolgens wist te scoren was alles nog mogelijk, 19-22.  Het publiek ging er nog eens goed voor staan maar zag dat de Rotterdammers met een try vlak voor tijd de wedstrijd in het slot driegden te gooien. Toch bleek de thuisploeg nog genoeg veerkracht te hebben voor een prima aanval waaruit Leendert Maliepaard de 4e try wist te scoren. Helaas ging de conversie mis en eindigde de wedstrijd in 24-27. De nipte nederlaag en bonus-try zorgden toch voor 2 punten waardoor de Batavieren de 5e plek wisten te handhaven in de 4e Klasse Zuid-West waarmee zeker nog uitzicht is op een plek in de Cup Poule na de herindeling.

Debutant Sven ter Beek werd beloond met Ut Tuugje door zijn prima optreden op de wing en het Blauwe Ding ging naar de onverzettelijke Dennis Schooneveld. Eetcafé De Tram uit Nieuwe-Tonge bedankt voor het schenken van de wedstrijdbal, familie Ruitenbeek bedankt voor alle hulp in het clubhuis, Marc voor het fluiten en Michel voor de foto’s.