Rugbyers komen net te kort

Afgelopen zondag stond de belangrijke wedstrijd tegen medekoploper Eindhoven op de agenda. Er werd met een surplus aan voorwaartsen aangetreden bij clusterpartner Dordrecht met de wetenschap dat de vorige twee ontmoetingen uit dik werden verloren.

Deze keer ging de RED Combinatie prima van start met een try in de 2e minuut van Leendert Maliepaard. Eindhoven kwam al snel terug met twee tries voor Igie Wouters na een kwartier gelijk kon maken. Wederom scoorden de gasten 2 tries voor Aaron Huizer zijn vijfpunter kon meepakken. Voor rust wisten beide teams nog een keer te scoren, 2e try voor Maliepaard, wat de tussenstand op 22-31 bracht.

In de 2e helft gingen de groengelen furieus van start na een veranderde tactiek door coach Van Dijk en dat leidde tot een voorsprong door scores van Huizer en wederom Maliepaard. Maar het energievretende spel had de thuisploeg behoorlijk uitgeput en daar profiteerden de snelle backs van Eindhoven van. Vier tries in 10 minuten konden niet meer goed gemaakt worden alhoewel Man of the Match Maliepaard nog zijn 4e try scoorde in de uiteindelijk met 37-48 verloren pot. Het behaalde bonuspunt kan echter nog beslissend zijn indien Eindhoven nog een misstap maakt. Volgende wedstrijd 7 april uit in Breda.