Rugbyers krijgen les van studenten

Na de zware wedstrijd vorige week tegen de koploper moesten de rugbyers van Flakkee afgelopen zondag aantreden tegen de nummer 2. Net als vorige keer een opponent die vorig seizoen nog een klasse hoger speelde.
Met een licht gewijzigd team, maar genoeg reserves, gingen de mannen van coach Darren Flynn met goede voornemens het gevecht aan met DSR-C 2 maar al snel werd duidelijk dat deze jonge studenten een maatje te groot waren. Vooral in de lijn waren ze veel sneller en zelfs de zware pack van de Batavieren kon de zwart-roden niet terugzetten.

Na rust was de strijd een stuk meer gelijk opgaand, maar de schade was al te groot. Paul van Es wist de eretreffer te scoren voor het team waarin Chiem van Woerkom zijn rentree maakte als full-back. Ook Corné van Eck, speelde een prima wedstrijd als flanker en Aaron Huizer maakte het met zijn harde tackles de lopers van de Delftsche Studenten knap moeilijk. Toch kon er niet voorkomen worden dat de 5 punten in Delft bleven na een 62-5 winst voor het tweede team van de oudste club van Nederland.

Paul van Es kreeg Het Blauwe Ding en Corné van Eck mag een week lang Ut Tuugje dragen als Man of the Match. Komende zondag moeten de mannen van Flakkee en hun clustermaatjes punten gaan pakken tegen Rotterdamse Studenten om in de race te blijven voor een plek bij de bovenste  vijf. De wedstrijd begint om half 3 en wordt in Middelharnis gespeeld.