Rugbyers nemen meteen koppositie over

Bij de herstart van de competitie troffen de Eilanders meteen de koploper in de poule, SRC THOR 2. Door een aantal blessures en zieken was de selectie smal, maar met de terugkeer van Dordt speler Bram Brouwers en Eilanders-voorzitter Tim Mudde tussen de lijnen was er wel een volledige backline. In de vorige wedstrijd tegen de studenten uit Delft werd maar net gewonnen dus we waren gewaarschuwd. Maar de mannen van coach Eus van Dijk begonnen scherp en de voorwaartsen drukten vanaf het beginsignaal hun stempel op de wedstrijd. Het overwicht moest in punten worden uitgedrukt en dat gebeurde na 10 minuten toen fly-half Twan de Waard een goede loopactie afrondde na een aantal sterke fases van de voorwaartsen. Vijf minuten later zorgde Leendert Maliepaard voor de tweede vijfpunter na een gewonnen scrum op de 5 meter met een prima pick & go. Nadat THOR al snel 2 props moest missen door de harde tackles van de RED spelers was bijna elke scrum een prooi voor de gretige gastgevers en dat leverde in de 27e minuut een try op voor Brouwers die na een pick & go van captain Joost Kastelein werd aangespeeld en het ovaal drukte. Aaron Huizer trapte de conversie raak. Waar de gasten nog een illusie hadden dat ze een goede aanval konden opzetten werd die telkens al snel onschadelijk gemaakt door prima tackles van o.a. Corné van Eck, Willem van de Wal en Ruud Kuipers. Het tempo werd hooggehouden door RED en ondanks de straffe wind was en weinig balverlies. Van de Wal werd een try door de neus geboord omdat de referee geen voordeel gaf na een slechte inworp van THOR maar na 31 minuten werd het bonuspunt toch binnengehaald na de 4e try. De Waard zette de driekwarters aan het werk waarbij een inside balletje op full-back Chiem van Woerkom een mooie run met side-steps en draai opleverde en Huizer die goed in support liep uiteindelijk kon afmaken. Hij trapte ook de conversie raak. THOR kwam voor het rustsignaal maar één keer in het 22-meter gebied van de RED Combinatie maar Van Woerkom met een geweldige tackle wist de nul te houden en zo gingen we de pauze in met een 24-0 tussenstand.

Coach Van Dijk wisselde nog niet maar de gasten vroegen non-contested scrums aan vanwege een aantal blessures in hun eerste rij en dat was in het nadeel van de oppermachtige pack. De rappe driekwarters van THOR wisten wel raad met de ruimte die ze nu kregen, gooiden het tempo omhoog en wisten na 5 minuten te scoren. De RED Combinatie herpakte zich vanaf de aftrap. Een scrum met een snelle actie van Huizer kwam tot de 5 meter lijn waarna Paul van Es het gaatje in de verdediging van THOR zag en er doorheen dook voor de 5e try. Na 60 minuten kwam Rombout Boot in het veld voor Mudde en Ronald Harmes verving de moegestreden Van de Wal. Van Woerkoms harde werken werd beloond met een try door een flitsende actie van Kuipers in een goed uitgespeelde lijn. Beau Rottier verving Brouwers voor de laatste minuten. De buit was binnen en de conditie begon nu te tellen en wel in het voordeel van de studenten die op snelheid nog twee keer wisten te scoren maar hun koppositie moesten afstaan na de 34-17 overwinning van de groengele thuisploeg.

Van de Wal kreeg zowel Het Blauwe Ding als Ut Tuugje uitgereikt vanwege zijn leiderschap in de pack maar moest de overwinning in de drink-off aan de studenten laten waarna er nog een aantal liederen werden gezongen. Alle supporters die de harde wind trotseerden bedankt voor jullie steun, Teus en Niels voor de bardienst en Mariëlle voor de foto’s. Komende zondag spelen de mannen uit in Eindhoven om half 3.