Rugbyers verslaan nummer drie en scheren snorren af

Na de zware nederlaag van vorige week hadden de rugbyers wat goed te maken voor het thuispubliek in hun laatste wedstrijd van dit jaar. Tegenstander was de nummer 3 in de poule, SCR THOR 2. Coach Van Dijk hield een motivatiespeech voor de wedstrijd, maar eerst moest de referee nog even met de kalkmachine over het veld om wat lijnen te trekken. Daardoor begon de wedstrijd een half later met de aftrap van de gasten uit Delft.

Met krap aan 15 spelers moesten er weer wat omzettingen plaatsvinden en dat was in de voorwaartsen duidelijk te merken. Ondanks dat de studenten van de TU een lichtere pack hadden stonden ze goed in de scrums en moest het overwicht van onze eerste 8 uit de rucks, mauls en verdediging komen. Na 10 minuten wist Joost Kastelein de eerste 5 punten te scoren na dominant spel van de voorwaartsen waar meerdere fases een penalty opleverden die snel werd genomen door de captain. De sterke zijwind belette Aaron Huizer de eerste conversie raak te trappen. Van beide zijden werd er sterk getackeld en de harde wind zorgde voor veel foutjes in de passing waardoor de scrums elkaar opvolgden. Alhoewel de studenten uit Delft de eerste helft niet in het spel voorkwamen en de RED Combinatie enorm veel balbezit had wist ze dat niet in cijfers uit te drukken. Kansjes van Max van Haaren, Chiem van Woerkom en Freek Hoenderdos werden door sterk verdedigen van THOR geneutraliseerd en laatstgenoemde moest na een zware tackle met een rugblessure het veld verlaten. Zonder wissels werd met één man minder doorgespeeld tot David Schram zich meldde voor zijn debuut in de RED Combinatie nadat hij rechtstreeks uit Etten-Leur kwam rijden na een zwaar bevochten, minimale overwinning met REL 1. Ondanks aandringen van de thuisploeg stond het bij rust nog steeds 5-0.

Willem van de Wall zat er behoorlijk doorheen maar de verwachte wissel, Leendert Maliepaard die rechtstreeks uit zijn werk de tweede helft zou spelen bleek opgesloten te zitten in de kleedkamer en kon pas na een minuut of 10 bevrijd worden. Na rust tapte de tegenstander uit een ander vaatje en dat leverde hen na 5 minuten een try en conversie op. Maar de groengelen van coach van Dijk bleven druk zetten en dat resulteerde in een rommelige ruck en pass die door de alerte Van Woerkom prima werd onderschept waarna hij na een run van 50 meter wist te scoren. De conversie voor de palen was een buitenkansje voor Huizer die daarmee de tussen stand na 50 minuten op 12-7 bracht. Er werd behoorlijk gebikkeld en aan de kant van de gasten moesten 3 spelers geblesseerd naar de kant waarvan er later één een gebroken sleutelbeen bleek te hebben. De ploegen waren nu aan elkaar gewaagd waarbij de betere kansen voor de Combinatie waren. In de 60e minuut werd een line-out van THOR gestolen en ging de bal na een prima dummy-run van Patrick Pieterse naar Van Haaren die samen met Huizer hard door de blauwe verdediging denderde en de derde try scoorde. Huizer was wederom trefzeker vanaf de tee, 19-7. De Combinatie ging nu op zoek naar de bonustry maar de gasten gaven zich nog niet gewonnen en moesten nog een paar keer handelend optreden om te voorkomen dat er tegenscores plaatsvonden. Van de Wall, teruggewisseld voor Maliepaard was erg dichtbij de 4e try maar de bal werd omhoog gehouden en ook de senior van het team scrum-half Darren Flynn waagde acih met lijf en leden tussen de voorwaartse verdedigers van THOR maar het mocht niet baten. Na twee nieuwe blessures besloot de referee een paar minuten eerder af te fluiten en boekten de Eilanders en co hun derde zege van het seizoen.

Na afloop was Het Blauwe Ding voor David, die in zijn debuutwedstrijd voor de RED Combinatie een ware plaag was voor de voorwaartsen van THOR en Man of the Match werd Flynn die als oudste speler telkens voorop ging in de strijd. Daarna koos het talrijke publiek Bert van der Schaar tot Mr. Movember en werd Mariëlle Tolsma geëerd als Mrs. Movember voor haar inzet bij het Benefietdiner. De gasten uit Delft doneerden nog € 60,- voor het goede doel waarna voorzitter Tim Mudde trots bekend kon maken dat de Movember actie dit jaar € 2700,- had opgebracht. Hierna mocht Mr. Movember als eerste onder het scheermes van Ingrid van Barber-Inn uit Hellevoetsluit die volledig belangeloos alle bovenlippen glad schoor inclusief die van het bestuur van SRC THOR. Marielle en Robbert bedankt voor de foto’s en al het publiek bedankt voor de aanmoedigingen.

De EFRC Eilanders, zijn komend weekeinde vrij door een ‘by’ en eindigen door deze zege waarschijnlijk op de 7e plek in de poule. Zij gaan vanaf januari strijden om de Trophy in de 4e Klasse Zuidwest, maar eerst is er nog de traditionele Nieuwjaarswedstrijd tussen Eilanders en Overkanters op zaterdag 5 januari. Er wordt weer het nodige spektakel verwacht, de aftrap is om half 3 en iedereen is van harte welkom op Sportpark Van Pallandt.