Wageningen maatje te groot voor rugbyers Flakkee

Een gure wind, stevige regenbuien in de nacht van zaterdag op zondag en op de zondag zelf een waterig zonnetje. Een perfecte setting voor een partij rugby op Flakkee. Vandaag kwam het 2e van RC Wageningen op bezoek, één na onderste in de poule dus een zogenaamd ‘Kellerduel’. Met Leendert Maliepaard een aantal weken uit de roulatie moesten coaches Ruud van Gilst en Darren Flynn met een noodoplossing komen voor de 2e rij en vonden die in Bert Overweel. Matthijs Wolfert startte voor het eerst in de pack als flanker en Roland Trommel en Joost Kastelein hadden van positie gewisseld als scrum half en fly half en laatstgenoemde had de aanvoerdersband overgenomen.

Wageningen won de toss en koos voor wind tegen in de 1e helft en dus trapte Kastelein af voor de Eilanders. Er was geleerd van de afgelopen weken en dus lieten de mannen zich niet verrassen in de eerste minuten. De eerste scrums waren goed, maar Wageningen paste zich snel aan waardoor de druk groter werd. Het merendeel van de bezoekers waren (internationale) studenten van de Landbouwuniversiteit waaronder een aantal nieuwelingen dit seizoen maar, de paar ervaren oude rotten in het paarse tenue namen de boel op sleeptouw en vooral de fly half wist met goede passes zijn snelle driekwarters aan het werk te zetten waardoor binnen 20 minuten twee tries tegen werden geïncasseerd. Erik van de Berg, al niet geheel fit aan de wedstrijd begonnen, was toen al uitgevallen en op de 1e rij vervangen door Patrick Pieterse. Wageningen maakte goed gebruik van lacunes in de verdediging van de thuisploeg door een paar keer kort langs de rucks aan te vallen en wist zo nog 2 keer te scoren zonder dat de Eilanders daar veel tegenover konden stellen. Overweel werd vervangen door Ricardo van Gerven die vanwege zijn lengte beter als 2e rijer stond, maar ook hij was nieuw op die positie. Zowel Van Gerven als Wolfert lieten zich wel prima verdedigend gelden in de door Jorma Snoek geleide pack.

De tweede helft begon prima voor de thuisploeg. Jac van Eck, Niels Hoogendoorn en de onvermoeibare Snoek maakten mooie breaks en ook Kastelein en full back Robert Dee pakten tientallen meters maar de verdediging van Wageningen bleef op haar hoede. Arie Korbijn zorgde nog voor een opmerkelijk moment door samen met een winger van Wageningen in een heftig gevecht om de bal te blijven terwijl er al lang was gefloten. Toen ook Dee zich er nog mee ging bemoeien kregen de drie spelers van het toch weer ruimschoots aanwezige publiek, de overige spelers en referee Darren Flynn een luid applaus nadat ze na enkele opmerkelijke capriolen eindelijk in de gaten hadden dat ze de enige drie gladiatoren op het veld waren.Pas in het laatste kwart konden de gasten verder uitlopen ondanks een aantal try-saving tackles van Dee. Korbijn moest met een blessure van het veld en werd vervangen door Overweel, maar bleek later een gebroken sleutelbeen te hebben opgelopen. De beste kans voor de thuisploeg was voor Bart Knape die na een prachtige combinatie van de driekwarters en een fraaie side step de hatelijke nul van het scorebord zou hebben gedrukt als hij niet op 2 meter van de trylijn een knock on had gemaakt.Uiteindelijk stapte Wageningen met een 0-49 overwinning door het poortje waarna spelers en publiek snel opzoek gingen naar warmte en bier in het clubhuis.

Tot Man of the Match werd Joost Kastelein gekozen die als jongste speler op het veld in zijn eerste wedstrijd als aanvoerder de lijnen prima wist uit te zetten en ook verdedigend zijn mannetje stond of zoals men in de bakermat van onze mooie sport pleegt te zeggen, ‘He lead by example’.

Alle geblesseerden en overige toeschouwers bedankt voor het aanmoedigen, waarbij sommige spelers van Hockey Club GO al echte kenners blijken te worden van het spel met de ovalen bal. Darren bedankt voor het fluiten, Harry Stolk voor het vlaggen en Rianne voor de verzorging. De foto’s zijn deze keer van Bert Spits, RC Wageningen en Linda Dekker waarvoor natuurlijk ook weer dank namens alle spelers. Arie beterschap vent!

Over twee weken staat een oefenwedstrijd tegen een eveneens vorig jaar opgerichte club op het programma. Op zaterdag 2 december kan het thuispubliek voor het eerst dit seizoen zowel het zaterdag- als het zondagteam aan het werk zien als zij het opnemen tegen de Black Bulls uit Overloon, de aftrap is dan om 16:00 uur. Komt allen onze jongens aanmoedigen.