Doedelzak Bokaal

Sinds het seizoen 2021-2022 worden de wedstrijden tegen het laagste team van RC The Bassets uit Sassenheim gespeeld om de Doedelzak Bokaal. EFRC Eilanders en RC The Bassets hebben een bijzondere band, niet alleen is Eilanders-oprichter Tim Mudde Lid van Verdienste van The Bassets, maar onze eerste trainer Jan Schaap leidde de Bassets naar de Ereklasse en onze eerste wedstrijden speelden we tijdens het Bollenstreek toernooi in Sassenheim.

Voorafgaand aan de Doedelzak Bokaal gaat Bassets 3 manager Robert-Jan Schrijvers spelend op zijn doedelzak de teams voor het veld op. Na de wedstrijd wordt de Doedelzak Bokaal uitgereikt aan de aanvoerder van het winnende team en mag die de trofee in het clubhuis bewaren tot de volgende ontmoeting. Aan het einde van het seizoen wordt aan de hand van de onderlinge resultaten bekeken wie de winnaar van dat seizoen was. 

Voor het instellen van de Doedelzak Bokaal gespeeld kwamen de Eilanders (Batavieren) en Bassets 6 keer tegen elkaar uit. Daarvan wonnen beiden 3 keer. De eerste wedstrijd om de Bokaal werd op 19 september 2021 in Middelharnis gespeeld en door de Batavieren gewonnen met 46 - 45.

DSC_0530[1]
Doedelzak Bokaal