Darren Flynn

Afgelopen zaterdag vierden de rugbyers van EFRC Eilanders hun vijfjarig bestaan.  Ruim 50 (oude)leden, spelers en ouders kwamen samen op Sportpark van Pallandt. Nadat jeugd, senioren en enkele dappere ouders een onderling wedstrijdje hadden gespeeld werd begonnen aan het toernooi om te bepalen wie het best op de hoge palen kan schieten. In een barrage werd Cubsspeler Tim Bazen uiteindelijk 2e en won Johan Vertue, vader van jeugdspeler Alver de eerste wisseltrofee voor de Kicker Koning. De 10-jarige Aaron Capelle werd derde van de 15 deelnemers.

Na het uitreiken van de ‘Kickers’ zorgde Johannis Struik voor het eten waar iedereen zich meer dan tegoed aan deed. Vervolgens kregen alle jeugdspelers een aandenken aan een seizoen dat we als club maar snel moeten vergeten ondanks het 1e Lustrum. Jeugdtrainers Roland Trommel en Darren Flynn werden uiteraard niet vergeten en kregen een bedankje.

Vervolgens werd met enige vertraging Leendert Maliepaard uitgeroepen tot Most Valuable Player van het zo succesvol verlopen seizoen 2019 – 2020. En daarna werd tot zijn grote verrassing Johannis Struik uitgeroepen tot Most Valuable Player van het afgelopen seizoen waarbij zijn niet aflatende inzet voor de club natuurlijk leidend was.

En daarna kwam wellicht de grootste verrassing van de dag, met algemene stemmen van de aanwezige leden werd Darren Flynn benoemd tot het eerste Lid van Verdienste. Onze Ierse coach is al sinds het opstarten van de club in maart 2016 betrokken als jeugd- en seniorentrainer, speler, scheidsrechter en bestuurslid. In Flynn bedanken wij als Eilanders alle vrijwilligers die de club hebben geholpen een vaste waarde te worden op Goeree-Overflakkee en in Rugby Nederland.

Er was alle leden een kadootje beloofd, maar voorzitter Tim Mudde moest de aanwezigen vragen nog even geduld te houden aangezien ‘het productieproces’ bij de fabriek vertraging had opgelopen. Daar voor in de plaats was er voor iedereen nog een cup cake waarbij de 5-jarige Fenke Vertue het kaarsje mocht uitblazen.

Om maar meteen het officiële gedeelte af te sluiten werd de Algemene Leden Vergadering gehouden waarbij Michel Penningmeester met algemene stemmen een nieuwe termijn van 3 jaar als Penningmeester aanvaarde nadat hij de positieve cijfers had gepresenteerd. Daarna werd er naar goed gebruik nog afgepilst en nagepraat over de 5 afgelopen jaren die veel te snel voorbij zijn gegaan, maar wel naar veel meer smaken.