Ik weet niet of Zeno verdwaald was zaterdag, misschien toch bij Emma Islanders aangewaaid in plaats van op het lieflijke Flakkee, feit is dat zijn verslag node wordt gemist aangezien hij altijd eerder is dan ik. Afijn, na een ijskoude wedstrijd fluiten in Schiedam, hoi René, ging ik gewapend met een enorme pan groentesoep en wat konijnenvoer voor de vega(n)s richting clubhuis waar eenmaal aangekomen toch weer bleek dat we in een dode hoek van het district wonen, geen Wifi voor de kassa.

Luistertip bij de rest van dit verslag: https://www.youtube.com/watch?v=TavWwKNDuXk
Snacktip ook bij de rest van dit verslag: Nachos met guacamole

Net bijgekomen van deze schok arriveerden de eerste Glorianen in Mexicaanse sferen en die begonnen meteen onze kantine/crematorium (ja ik weet het een rugbyvereniging heeft een clubhuis, maar wij zitten bij een voetbal/atletiek/hockey/dartsclub in) op te leuken met serpentines, roltoeters, palmbomen en vooral heel, heel, heeeeeeeeel erg veel confetti, waarvoor dank. De Evergreens en Old Boys kwamen langzaam binnendruppelen en daar hadden we een illuster duo Old Suckers (hé René), een paar Oudlanders en ook Disco Dave maakten het gezellig druk toen zelfs een verdwaalde Wageningen-speler zich al omgekleed meldde werd het hoog tijd om de starre lijven in te smeren geheime Chinese wonderzalf en de kicksen onder te binden. Omdat Darren een medische kwaal bleek te hebben waardoor hij wel bier kon tappen maar niet fluiten besloot ik dat dan maar te gaan doen.

Vincent was dik tevreden met de indeling die ik had gemaakt dat Rotterdam met Delft zou samen spelen tegen ‘ut soepie’ zoals we dat vroeger noemden en als me niet vergis trapte Delft af. O ja, de Oudlanders hadden zich tactisch over beide teams verspreid zodat de winst sowieso in Middelharnis zou blijven, Buutengeweun! Omdat Obbe er niet bij was werd de bal gewoon gegooid en gedragen en vooral de jongere Old Boys wisten wel raad met het ovaal en de ruimte die zij kregen. De eerste 20 minuten vlogen voorbij als een ranzige gedachte in mijn jeugd, nu kan ik er zeker 20 minuten van genieten, en toen het stof was neergedaald bleek alleen Frank voor de Glorianen te hebben gescoord tegen 5 tries van Rotterdelft. Gelukkig mistte Robert alle conversies want Vincent kreeg alweer praatjes langs de lijn, Boov in het veld en probeerde ik mijn vingers aan mijn doedelzak op te warmen wat vergeefse moeite was.

De tweede twintig was een geheel ander verhaal. De dames en heren van Gouda/Hookers/Oudlanders/Wageningen grepen het initiatief bij ‘the pony’ ondanks de door de touch judge goedbedoelde adviezen die lijnrecht ingingen tegen hun gameplan. De driekwarters van Rotterdelft werden overrompeld door het lompe geweld van Ut Soepie. Waren het dan alleen de Kiloknallers die de punten scoorden? Ech niet, Eilander Teun Stolk had blijkbaar gezegd dat hij het neefje van één van de Glorianen was en een Gouda’s Glorie shirt aangetrokken, of mogen Colts ook meedoen tegenwoordig, afijn hij stond toch mooi aan het einde van een prima Pick & Go, Hammer, Ruck, Pick & Go en uiteindelijk passje opzij actie om zijn eerste try van dit seizoen te drukken. Ik hield Kobi goed in de gaten wat de opbouw van Rotterdelft niet ten goede kwam en zo stond het na 40 minuten ongeveer gelijk.

De afsluiter van het drieluik was een mix van eindeloze scrums, tja die oude handjes en vrieswind dat gaat niet zo goed en hard rennende Rotterdelft backs en het is dat ik het zelf heb gezien anders had ik het nooit geloofd dat onze Johannis een break van 60 meter maakte en de complete verdediging van Ut Soepie eruit liep, hij scoorde dus voor Rotterdelft. De supporters hielden de moed erin door hard te schreeuwen om zo nog enigszins warm te blijven, want dan kan je beter een bivakmuts opzetten in plaats van een sombrero. Nadat Oudlander Roland Trommel met een formidabele duik over de trylijn voor RC WHGE gescoord had bleken alle Eilanders gescoord te hebben en kon ik met een gerust hart en geweten affluiten. Ik zal er eerlijk bij zeggen dat ik voor de derde 20 minuten mijn stopwatch niet had ingedrukt en de wifi-verbinding met mijn headset net als de PIN-apparatuur van de kassa kuren had. Nou ja, niemand vond het erg.

De douches waren heet, de complimenten over en weer gemeen(d) en de magen leeg dus moest er stevig aangepoot worden achter de bar en in de keuken waar Johannis de scepter zwaaide en wederom onze gasten verraste met een godenmaal compleet met confetti. Voor de groenvoer etende heren en dame, het worden er tot mijn grote genoegen steeds meer en zelfs eerste rijers, had ik zelfs nog een stukje taart geregeld. Vincent had genoeg lucht over na zijn 5 minutes of fame op het veld en beklaagde zich, overigens terecht, dat de nu nog naamloze beker in Delft was gebleven zodat zij hem onverdiend nog een maandje mochten houden. Dave zette het SP – AR- TA-lied in gevolgd door een treurmars van Delft waarna Gouda het kortste clublied van rugby Nederland uitproestte en de aanwezige Batavieren de ‘Yellow Ribbon’ door de Mexicaanse feestzaal lieten schallen. Er werd nog een stevige duit in het zakje gedaan voor de Australië-actie en terwijl DJ Evil Knieval voor passende 60’s en 70’s knallers zorgde werden de verhalen weer sterker en mooier, bleken gluiperige tegenstanders van vroeger best aardige gasten, werden Jeroen Breen en Spakenburg gemist en beloofden we elkaar dat we nooit zouden stoppen met spelen totdat de laatste Overkanters het eiland moesten verlaten voor de ophaalbrug omhoogging.

Dank aan Aaron, Darren, Femke, Roland en Teus achter de bar en in de keuken, DJ Niels voor en achter de bar en natuurlijk Johannis voor het overvloedige eten en iedereen voor de gezelligheid. De volgende sessie is op 22 februari bij RC Sparta. O ja, de knallen uit de titel waren van de ballonnen die tijdens het geïmproviseerde opruimen door Gouda kapot werden getrapt, maar een knalfeest was het wel. Dat de 3e helft het belangrijkste is bij deze gelegenheden blijkt wel uit het feit dat ik geen enkele foto van de wedstrijd kon vinden om toe te voegen. Rest mij niks anders dan te eindigen met…..

Op Oude Meesters en Nieuwe Vrienden, Proost!

 

Doedelzak

 

PS(ssstt): Niet te hard zeggen dat de einduitslag 10 tries tegen 5 voor Rotterdelft was anders hoort Vincent het.