Het was duidelijk te zien dat de 3 oktober viering dit jaar sober was gehouden want de studenten begonnen sterk aan de partij. Ze waren duidelijk nog niet vergeten dat de Batavieren vorig seizoen letterlijk een dik overwicht in de voorwaartsen hadden en bleven zo veel mogelijk uit hun buurt. Een snelle combinatie over de zijkant zorgde tenslotte na een kwartier voor de eerste score voor de gastheren. De Batavieren, met een zeer sterk gewijzigd team ten opzichte van vorige week, herpakten zich snel en wisten door een goede break van Maxim van der Zee gelijk te maken. De rake conversie van Gerbert Boschove zorgde voor een 5-7 voorsprong. De fly-half wist enkele minuten laten zelfs voor de tweede try te zorgen na goed samenspel. De studenten kwamen goed weg dat Jared van Lopik twee tries zag afgekeurd worden want anders was de wedstrijd bij rust al gespeeld geweest. Nu wist Boschove nogmaals te scoren voor LSRG de ruststand op 12-17 bepaalde.

Omdat coach Darren Flynn ziek (maar niet zo ziek) thuis was nam Niels Ansinger de coaching over. Hij hoefde weinig te wisselen omdat er maar 3 reserves waren en er gedurende wedstrijd werd door gewisseld ruilden enkel een paar voorwaartsen van plek. De studenten profiteerden snel na rust en wisten de stand gelijk te trekken. Nu speelde het spel zich grotendeels af in de 22 meter van de Leidenaren maar veel slordig balverlies zorgde ervoor dat er geen punten gescoord konden worden. De druk op de trylijn van de studenten nam echter meer en meer toe en uiteindelijk was het Roy Ekkelboom die uit een slim genomen penalty de Batavieren weer op voorsprong kon brengen. LSRG wist nogmaals te scoren, maar het slotakkoord was toch voor de voorwaartsen toen Tim van Schayk een prima aanval kon afronden en de vijfde try wist te drukken. Een slotoffensief van de thuisploeg zat er niet echt meer in en zo floot de referee bij een eindstand van 22-27 af.

Man of the Match werd speler/coach Ansinger en Dick of the Day was Kevin Landegge die Ut Wuuve Tuugje een week mag dragen totdat de eerste thuiswedstrijd komende zondag in Gouda zal worden gespeeld tegen URC 5.

Het was sowieso een goed weekeinde voor de Eilanders want de Junioren cluster RCC/Tovaal/EFRC won met 46-31 van The Dukes 2 en de Colts cluster RED won met 50-0 van Red & Blue Panthers.