Nu de EFRC Eilanders en hun clustermaatjes al 7 keer op rij ongeslagen zijn wil iedereen natuurlijk winnen van de mannen in de puzzelshirts. Vol vertrouwen werd er uitgekeken naar de laatste wedstrijd op kunstgras dit seizoen in ook meteen de verste uitwedstrijd van dit seizoen, namelijk tegen The Bassets uit Sassenheim. Thuis werd er na een stevige pot dik gewonnen maar de derde uitwedstrijd op rij zou niet zo makkelijk worden. Vooraf hadden The Bassets aangegeven waarschijnlijk niet genoeg spelers te hebben maar dat viel alleszins mee en bovendien hielpen een paar spelers van hun tweede ook nog mee. Coach Darren Flynn moest een paar laatste moment wissels maken nadat Aaron was gestrand met een lekke band en Ivan vanwege een ribblessure thuis moest blijven.

De score werd al snel geopend door een try van Leendert en een rake conversie van Daan en daarmee was de toon voor de eerste helft gezet. De thuisploeg had niets terug op de strakke aanvallen en het harde werk van de voorwaartsen en voor de het rustsignaal wisten Niels (2 x) en Daan te scoren voor het bonuspunt te zorgen waarbij laatstgenoemde het ovaal ook vier keer tussen de palen wist te trappen. De Bassets stelden hier twee tries tegenover. Darren was zuinig met de wissels en na een korte pauze werd er afgetrapt voor de tweede helft.

The Bassets scoorden al snel na een foutje in de verdediging maar daarna was het weer een tijd eenrichtingsverkeer richting trylijn van de thuisploeg. Chiem maakte twee ‘signature’ tries en ook Leen scoorde zijn tweede vijfpunter. Zoals gewoonlijk zorgden de nodige wissels voor wat slordigheidjes en begonnen de honden te blaffen dat ze de overwinning roken, maar de winst werd niet meer uit handen gegeven en Van Rossum zorgde met zijn tweede try van de wedstrijd en 6e conversie uiteindelijk voor de 35-52 eindstand.

Het Blauwe Ding ging naar de Leftfoot Leendert et le Tuugje pour le deuxieme Français joueur après Thomas le Tackle Machine (ou est toi Pannenkoek?) le nouveau tackle machine Paul Villaespea. Ut Wuuve Tuugie was voor Tim die moest werken en er dus niet bij was voor de 3e helft en node gemist werd door zwel Bassets als Batavieren. Volgende week zondag gaat Puzzel Power de provincie uit om te kijken of Brabant nog leefbaar is na de Carnaval en wordt er in Etten-Leur gespeeld tegen de Rotterdamse Studenten voor wat hopelijk de negende overwinning op rij wordt.