De rugbyers van Flakkee en hun clustermaatjes van de Batavieren hadden wat goed te maken tegen de studenten uit Leiden van LSRG. In november werd een zekere voorsprong thuis in de 2e helft nog uit handen gegeven en om de eerste plek te behouden moest er dus zondag in de Sleutelstad van de nummer twee gewonnen worden. Deze wedstrijd zou eigenlijk twee weken geleden gespeeld worden maar toen gooide Ciara roet in het eten. Omdat er onder de rivieren volop Carnaval wordt gevierd waren alleen de gebroeders Van de Noobelen en David van REL van de partij maar Dordt, Eilanders en Gouda zorgden voor het totaal van 24 spelers. ‘Ellen’ was gelukkig alleen tijdens de warming-up boos waardoor de mannen drijfnat en met alle kapsels door de war aan de wedstrijd moesten beginnen.

Na een kwartier aftasten op het kunstgrasveld brak captain Twan de Waard de ban. De voorwaartsen heersten als vanouds en de studentjes werden het hele veld over gedreven. Cleanfield zorgde voor rust in de pack en halfbacks Martijn en Twan lieten de sterke lijn prachtige lijnen lopen. Daan wist na 25 minuten de tweede try te scoren die hijzelf converteerde. Vijf minuten voor rust pikte Aaron Huizer zijn try mee, ook door Daan geconverteerd en op slag van rust wist de nijvere center van Dordt nogmaals te scoren voor een 0-24 ruststand waarbij het bonuspunt al veilig was gesteld.

Coach Darren Flynn liet de voorwaartsen vrijwel intact en dat betaalde zich uit. Maar niet nadat de studenten vlak na rust een geconverteerde try wisten te scoren. De focus was al snel terug en de kiloknallers terroriseerden de arme pack van de toekomstige notarissen, doctoren en andere witteboordencriminelen al snel. Nadat David Schram twee keer wist te scoren uit een scrum die over de trylijn werd gelopen vroegen de studenten om veiligheidsredenen om ‘uncontested’ scrums, en was de pot gespeeld. Alle wissels kregen hun speeltijd en Dennis Schoonveld en nogmaals Schram zorgden voor een totaal van 8 tries. De gastheren wisten de laatste 5 minuten nog twee keer te scoren maar de overwinning kwam nooit meer in gevaar, eindstand 19-48.

De Batavieren hebben nu een gat van 8 punten geslagen met nummer twee LSRG en gaan vol vertrouwen komende zondag naar Sassenheim voor de eerste wedstrijd uit de terugronde tegen RC The Bassets 3. Het Blauwe Ding bleef in Dordt en is deze week in goede handen van Martijn. Gouda claimde Ut Tuugje in de persoon van Michiel Stokking die hopelijk wat meer foto’s post dan Barry vorige week. Als ‘vriendendienst’ gaf Tim Ut Wuuve Tuugie aan referee Appo, want die stond toch zonder bier in zijn handen.

Frank bedankt voor de matchinfo, Jeroen voor de foto’s en de rest van de supporters voor het aanmoedigen.