Nadat vorige week storm Ciara roet in het eten had gegooid besloten we ons door Storm Dennis niet uit, laat staan van, het veld te laten slaan, tenslotte hebben wij 2 Dennissen in het team. Tegenstander was RC Delft die eind November al uit met 0-72 werd verslagen en naarmate de zondag dichterbij kwam nam het aantal spelers ook weer toe waarbij Ivan de lange reis vanuit Bergen aan Zee had gemaakt, Ben heelhuids van de pistes was teruggekeerd en Corné het commando in de keuken aan iemand anders had kunnen overlaten. Helaas moesten we o.a. Chiem, Leendert, Sven en Christian missen maar coach Darren Flynn had al genoeg hoofdpijn om uit de 29 spelers een opstelling te maken.

Na een vrij korte warming-up knalden de Batavieren uit de startblokken en was het na 3 minuten al raak na een paar prima Pick & Go’s waarna Jeroen wist te scoren. We hadden de eerste helft Dennis tegen (de storm) en dus was het voor Aaron aardig aanpoten bij de conversies. Na 10 minuten brak Ivan prima door en was niet meer te achterhalen voor de Delftse verdediging, ook nu haalde de conversie het niet. Alle scrums, ook die van delft, waren een prooi voor de prima samenwerkende pack en ook de rucks werden voor het overgrote deel gewonnen. Paul moest met een wondje aan zijn neus naar de kant en Corné nam het prima over totdat de bloeding gestopt was. Uit een periode van een flinkaantal fases na elkaar wist Aaron uiteindelijk te scoren en deze keer wist hij de conversie ook te verzilveren. Het enige wat niet lekker liep, maar dat is eigenlijk het hele seizoen al waren de line-outs, dat blijft toch het probleem van een cluster die niet samen traint. Maar omdat de backs goed druk zetten werden de door Delft gewonnen line-outs zo onder druk gezet dat ook daar geen gevaar uit bestond. De Batavieren heersten en de eerste Delftenaren gingen met de nodige pijntjes naar de kant. Marcel was vlak bij een try maar de bal werd omhooggehouden, dat was na een half uur. Als er wat meer rust in de gelederen had geheerst en de bal wat meer in de lijn was gespeeld was de score ongetwijfeld veel hoger geweest bij rust dan de 0-22 die na de laatste try van Paul vlak voor rust op het bord stond. De manier waarop hij ontstond was exemplarisch. De scrum van Delft werd 10 meter teruggezet, de scrum-half kreeg de bal die over de achterlijn hobbelde niet weg en Paul dook op het ovaal.

Gedurende de 1e helft had Darren nagedacht over wie er allemaal gewisseld kon worden zonder dat de cohesie in het team zou verdwijnen, maar dat is lastig met zoveel gretige mannen en één v rouw langs de lijn, gelukkig bood Tim aan niet te spelen. Een aantal wissels in de pack maakten nog geen echt verschil na rust en de Batavieren gingen vrolijk verder met scoren. Nu was het captain Twan die na 2 minuten een penalty snel nam en over de lijn dook. Aaron het nu wind mee en trapte bijna vanaf de zijlijn raak. Ondertussen was er op de tribune bij de gewisselde strijders een discussie gaande over de geur in de kleedkamer die ik met geen mogelijkheid hier kan samenvatten zonder het alle leeftijden certificaat voor dit epistel te verliezen. Delft kreeg iets meer vat op het spel maar het speelde zich nog steeds grotendeels op hun helft af en ook de ballen die weg werden getrapt bleven door de tegenwind binnen het bereik van de backs van de ‘puzzelshirts’. ‘Franse’ Paul maakte zijn debuut op de Nederlandse velden met een paar bikkelharde tackles en Niels en Corné stonden als een huis in de eerste rij. Na een kwartier was Willem de volgende die op het scorebord kwam na een mooie break en weer trapte Aaron raak. Een paar minuten later ontstond er even paniek nadat Maartje ongelukkig in aanraking was gekomen met de knie van Robbert. Helaas moest ze haar goede optreden als flanker afbreken, maar kon ze gewoon aan de derde helft meedoen.  Tien minuten later maakte Willem van Ginneken een goed uitgespeelde aanval af, maar na nog een paar wissels werd het spel slordig en daar profiteerde de thuisploeg van. Een bijna zekere score kon eerst nog door een try saving, crunching tackle van Barry ongedaan worden gemaakt, maar twee minuten voor tijd wisten ze met vereende krachten het ovaal over de trylijn te werken en ging hun conversie ook raak. De laatste try werd weer gescoord door de Batavieren, Barry kreeg uit een goed uitgespeelde lijn de bal aangespeeld en liep de 7e try binnen. Aaron had een 100% score met kicks in de tweede helft en bepaalde de eindstand op 12-41.

Het Blauwe Ding ging naar Twan, Theun was de bierbitch omdat hij Ut Wuuve Tuugje in zijn auto had laten liggen en Ut Tuugje ging naar Barry die weliswaar veel buitenspel stond bij de kicks naar voren, het zal zijn voetbalachtergrond zijn, maar als debutant op de fullback positie een waardige vervanger van Chiem bleek. Delft bedankt voor de leuke wedstrijd en 3e helft. Komende zondag staat de cruciale uitwedstrijd tegen de Leidsche Studenten in de Sleutelstad op het programma, de mannen van Flakkee gaan nog steeds zonder puntverlies aan kop in de Trophy Poule van de 4e Klasse West.