Het moest er natuurlijk een keer van komen. Na elf overwinningen op rij moesten de rugbyers van Flakkee de overwinning zondag aan de studenten van Thor laten. Sinds 10 november 2019 waren de Batavieren ongeslagen in de competitie.

De eerste 25 minuten wezen nog niet op een nederlaag. Met net aan een vol team en één net aan fitte reserve zou het zeker een lastige klus worden tegen de fitte studenten maat de Batavieren heersten al na de eerste knock on van Thor. De scrums werd zonder enige inspanning gewonnen, de sterke lopers moesten telkens door twee of meer studenten gestuit worden maar het overwicht kon niet in punten worden omgezet en dat vraagt om problemen.

In de 29e minuut wist een Thor-speler na knullig balverflies door te breken en zette de eerste punten op het bord. Slechts 6 minuten laten profiteerden de studenten van voordeel toen zij wel opletten bij een knock on van de Batavieren, het gezegde ‘Play to the whistle’ ging maar weer eens op. Vlak voor de rust moest Wouter het veld verlaten met een serieuze blessure en werd door supporter Tim van S meteen meegenomen naar het ziekenhuis in Gouda. Michel verving hem op de 1e rij. Er werd niet meer gescoord en met beide studenten tries geconverteerd was de ruststand van 14-0, met alles te spelen dus nog.

Er volgden een paar omzettingen in de driekwartlijn en half-backs maar de tweede helft was nog niet koud onderweg of Thor scoorde na een snelle penalty. Om de ellende compleet te maken, nou ja voor de voorwaartsen dan, vroegen de studenten om uncontested scrums nadat twee van hun 1e rijers met een vermoedelijke hersenschudding naar de kant bleken te zijn gegaan. Hiermee kwam het gameplan op losse schroeven te staan en ook de man (hij, zij, het, hun) minder in de lijn moest geen nadeel zijn voor de jonge tegenstander. Bovendien bleken de studenten ook buiten de collegebanken goed op te letten en scoorden nog 2 x uit snelle penalty’s en 1 x keer uit een ‘Play to the whistle’ situatie. De conversies werden op één na allemaal raak geschoten en het leek op een roemloze nederlaag ui te lopen totdat de Batavieren vijf minuten voor tijd de geest kregen. Rhys brak een keer prachtig door, zette twee tegenstanders op het verkeerde been, maar moest uiteindelijk vlak voor de goallijn zijn jacht op een try opgeven, de support was er net te laat. Uiteindelijk verdween de hatelijke nul toch van het wedstrijdformulier toen Miquel een aantal prima fases wist af te ronden en twee minuten voor tijd zijn 4e try van het seizoen drukte. De einduitslag van 54-5 was niet geheel een afspiegeling van de krachtsverhoudingen maar wel van een lesje tactisch rugby.

Man of the Match werd Niels die door zijn imposante inloopactie de enige gemiste conversie wist te bewerkstellingen en Dick of the Day Miquel die dan wel de eretreffer scoorde maar zijn stropdas was vergeten. Komende zondag hebben de rugbyers een week vrij, daarna spelen ze in Leiden tegen LSRG 2. Joep bedankt voor het fluiten, Tim, Tim, Maartje, kinderen en Dennis bedankt voor de steun, Teus voor het vlaggen én de steun en Caro voor de mooie foto’s én natuurlijk ook de steun.

Eén, twee, drie, BATA 4 !

Doedelzak

P.S. Het waren maar liefst 686 dagen zonder verlies in de competitie.
P.P.S. Wouter blijkt een volledig afgescheurde biceps te hebben en hoort woensdag wanneer hij onder het mes moet. Sterkte en voorspoedig herstel Heuveldinges.
P.P.P.S. Wist je dat een giraffe niet kan niezen?