Na een weekje rust traden de rugbyers van EFRC Eilanders met hun Batavieren clustermaatjes van RFC Gouda aan tegen het tweede team van de Leidsche Studenten. Omdat we hier niet met ‘technische’ studenten te maken hebben duurde het in elkaar zetten van de doelpalen wat langer ondanks hulp van de scheidsrechter en begin de wedstrijd 20 minuten later. Altijd lastig weer zo’n eerste uitwedstrijd, om 11 uur ’s ochtends op kunstgras, maar we begonnen met een 3D opstelling. Helaas was de tegenstander niet onder de indruk van de drie Dennissen en zodoende werden we volledig verrast door de uitgeslapen studenten en keken na een minuut al tegen een 7-0 achterstand aan. Erger nog een minuut later moest Sven ter Beek van het veld om nadat er een Leidsche kiloknaller op zijn voet was gesmakt. Gelukkig hadden we deze keer zelfs vier reserves. Na een slap begin was het tijd om te gaan ballen. Gelukkig wilden deze studenten wel serieus scrummen, echter waren ze geen partij voor onze pack en dat creëerde bij tijd en wijle veldoverwicht. Dennis Cleanfield stuurde de scrum perfect, maar het liep echter niet goed in de lijn en om nou pick & go’s over he hele veld te doen was het ook nog wat vroeg voor. Na 20 minuten brak captain Rhys Shannon de ban door na een ruck een dummy te geven en de volledige verdediging van de thuisploeg te verrassen.
De strijd ging lekker gelijk op, Roger van Dijk schoof prima in, de voorwaartsen leefden zich uit met stevig tackle werk mar aanvallend ging het nog steeds stroef. LSRG bleek een nieuwe Engelse center te hebben waar de coach van hun eerste likkebaardend naar stond te kijken, zeker nadat hij in de eerste helft nog twee keer doorbrak met onnavolgbare loopacties.  Vlak voor rust wist Millo Buis na een kort pasje uit een penalty op de vijandelijke 5 meter drie studenten omver te kegelen en de ruststand op 21-10 te bepalen. Niets aan de hand.

De Zuid-Afrikaanse referee floot enigszins beneden zijn niveau en moest wennen aan de alsmaar veranderende looplijnen, het leunen van de studenten in hun rucks en de onbeholpen hoge tackles van onze kant. Dennis Bron, moest nog met het eerste meespelen en werd vervangen door Gert Jaap Mooij in de scrum. Maartje Hagendijk had op zaterdag nog een wedstrijd met de Dames Socials van Gouda gespeeld, maar kwam in de tweede helft toch in het veld. Corné van Eck, moest 4 maanden koken in Frankrijk bekopen met een wat minderen conditie en kon na een prima eerste helft met een paar sterke tackles naar de kant en ook tweede rijer Tim Verkleij mocht even bijkomen van een paar prima acties waar de studenten soms drie man nodig hadden om hem te stoppen. Thijs Hoogland was zijn vervanger.

De studenten gingen meer in de lijn spelen en dat bleek aanpoten voor onze backs. Fabian Boers, Miquel van der Marel en Wilco de Jong hadden hun handen vol aan de rappe driekwarters en ook Daan Stuker was even vergeten dat hij scrum-half speelde en ging als een razende flanker over het veld. De thuisploeg kon twee keer scoren voordat Niels Ansinger even voordeed hoe je op je (leeftijd geheim) en met twee kunstknieën toch nog jong studententeam op het verkeerde been kan zetten, met een geweldige dummy, een hand-off en een score in de hoek voor onze derde try. Met het veranderen van de bonustry voor de vierde try, die krijg je nu dus niet meer, was de fut er wel een beetje uit en de studenten konden nog een paar keer toeslaan. Er had wel wat meer ingezeten maar rommelige balhandling, misverstandjes en een paar domme fouten zorgden ervoor dat de eindstand uiteindelijk 45-15 was.

Man of the Match was de jonge captain Rhys die vooropging in de strijd. Dick of the Day was Daan die het bal goochelen af en toe iets te letterlijk nam, evengoed speelde iedereen een prima pot. Volgende week spelen de Batavieren een inhaalwedsstrijd thuis bij Gouda tegen de RC DIOK Amigo’s, eenzelfde soort team als wij dus dat beloofd een leuke pot te worden. Kick-off: 15:00

Doedelzak

P.S. Wouters’ operatie na zijn gescheurde biceps vorige week is geslaagd, maar hij is er nog wel uit tot Ameland. Sven bleek niks gebroken te hebben, maar moet toch twee weken met gips lopen. Beterschap mannen.

P.P.S. Over drie weken gaat Movember los, meld je vast aan bij Tim. De jongelingen mogen nu al beginnen met sparen voor iets dat eind november op een snor moet lijken.

P.P.P.S. De ideale hoogte om een beboterde boterham te laten vallen zodat hij met de boter naar boven op de grond terecht komt, is 2,5 meter.