Om aansluiting te houden bij de top in de poule moesten de rugbyers van Flakkee winnen in en bij directe concurrent RC Delft. Met de terugkeer van fly-half Twan de Waard stond voor het eerst een echt ervaren driekwartlijn op het veld maar coach Darren Flynn moest een eerste rij opstellen die nog niet samen had gespeeld. De Batavieren schoten uit de startblokken en domineerden meteen de wedstrijd. Van Delft werd verwacht dat ze over de voorwaartsen zouden spelen, dus was het zaak om de bal zo snel mogelijk in de lijn te spelen. Maar de voorwaartsen groeiden al snel in hun spel door het winnen van elke scrum en zij zorgden ook voor de eerste twee scores binnen een kwartier toen Dennis Schoonveld en Aaron Huizer uit snel genomen penalty’s wisten te scoren. Na 20 minuten was het tijd voor de driekwarters om de uit elkaar getrokken verdediging van Delft te doorbreken en Christian Breen was twee keer goed weg met runs over 30 meter maar wist niet te scoren. Na 30 minuten leidde een prima actie, opgezet door scrum-half Martijn Hansen en prima in de lijn gegooid door 1e center Willem van Ginneken tot de eerste try van fullback Chiem van Woerkom na een prima run. Voor rust wisten ook Ivan Ionut en de nieuwelingen Breen en Yael Zoutewelle hun eerste tries te drukken, terwijl Huizer met drie rake conversies voor de ruststand van 0-36 zorgde.

Hooker Corné van Eck moest na de eerste helft naar zijn werk en Tim van Schayk ging van prop naar Hooker. Hierdoor kwam Michel Ruitenbeek na twee maanden afwezigheid terug in het veld. Hij wist drie minuten na rust meteen te scoren door een prima Pick & Go actie. Delft kwam niet in het spel voor en aan de kant van de Batavieren werd nu te veel voor eigen gewin gegaan. Schoonveld werd afgelost op de nummer 8 positie door Olav Strotmann die meteen een prima break van 25 meter maakte. Huizer was weer goed op dreef en maakte fase na fase, hij wist uiteindelijk zijn tweede vijfpunter te scoren toen hij van een voorwaartse actie een zijwaartse run maakte in de 50e minuut. Van Woerkom werd nu door captain De Waard meer en meer in het spel gebracht en dat leverde voor hem twee tries op in de 60e en 62e minuut. Beiden door de fly-half geconverteerd. Alle wissels kwamen aan spelen toe en Dordtenaar Tom de Ruiter, die ook zijn comeback na een aantal jaren maakte liep een prima break die uiteindelijk door Van Woerkom zijn vierde try opleverde. De laatste try werd gedrukt door invaller winger Sven Trommels die prima oplette bij een gewonnen scrum op vijf meter en als een duveltje uit een doosje over de trylijn dook. Met nog een paar minuten te gaan probeerde Delft met een wanhoopsoffensief de gehate nul weg te werken maar de verdediging van de Batavieren zal vast in het slot. De laatste drie minuten speelden zich in de 5 meter van de Batavieren cluster af maar snoeiharde tackles en uiteindelijk een over de lijn geduwde Delftenaar zorgde voor het houden van de nul toen de prima leidende referee affloot.

Coach Flynn was vol lof over deze teamprestatie waarin maar liefst 9 spelers tries scoorden. Na afloop werd Huizer nog even bestraffend toegesproken door de commissie van Het Blauwe Ding alvorens Dennis de ‘proxy’ kreeg omgehangen. Yael kreeg zijn Zumba en captain De Waard kreeg Ut Tuugje omgehangen vanwege de manier waarop hij het team liep spelen.
Komend weekeinde is er geen competitie in de 4e Klasse, waarin de Batavieren de 6e plek stevig in handen hebben en nog steeds uitzicht op de 5e plaats die kan leiden tot spelen in de Cup-poule na de herindeling. Echter wordt er op zaterdag vriendschappelijk gespeeld tegen het Dedication Team van RCC Bekaro uit Roosendaal waarna Mr. Movember wordt gekozen en de snorren worden afgeschoren. Iedereen is ook welkom om deel te nemen aan het Benefietdiner voor de Movember Foundation, de prijs voor het 3 gangen menu is € 10,- en de opbrengst gaat integraal naar onderzoek naar de genezing van prostaat- en teelbalkanker. Opgeven voor woensdag bij de bekende mensen. Als laatste worden de supporters uit Gouda, Dordrecht en Flakkee bedankt voor het aanmoedigen, de competitie gaat verder op zondag 8 december met een thuiswedstrijd in Dordrecht tegen Rotterdam.