Na een week rust traden de rugbyers van Flakkee met hun Batavieren clusterteam aan in Capelle aan de IJssel tegen RC Sparta. De Spartanen maken een goed seizoen door met een paar goede nieuwe spelers en bij de Batavieren waren vooral in de halfbacks wat wissels waardoor het weer een zware pot zou worden ondanks de 13, ja echt waar dertien, wissels.

Coach Darren Flynn zag zich genoodzaakt captain Aaron Huizer van #8 naar fullback te schuiven en was in de beginfase van de wedstrijd getuige van een fysiek sterkere tegenstander in de scrums en rucks die het voorwaartsen spel van zijn ploeg ontregelde. De thuisploeg nam al snel een voorsprong en de verdediging van de Batavieren moest alle zeilen bijzetten om de gretige Spartanen bij te benen.  Verdedigend stond het een stuk beter naar mate de rust naderde, alhoewel toch nog één try moest worden geïncasseerd, maar aanvallend kwam de cluster niet uit de verf door te veel slordigheden in de passing. Bij rust leidde de thuisploeg met 12-0.

In de tweede helft kwam er meer lijn in het spel van de Batavieren, toch moest Huizer nog een paar try-saving tackles maken. Sparta wist een derde try te scoren, maar de bal ging nu beter de lijn in en ook de voorwaartsen wisten druk te zetten. Na een knappe individuele actie van Igie Wouters, die met een ‘up and under’ de complete verdediging van Sparta op het verkeerde been zette, en de rake conversie van Huizer leek er nog wel wat in te zitten. Twee nieuwe spelers van REL maakte prima hun debuut en ook alle andere wissels kregen hun spelminuten maar Sparta herpakte zich en speelde de wedstrijd netjes uit naar een 26-7 winst. Het Blauwe Ding was voor captain Huizer die all over the place was en Ut Tuugje ging naar debutant Barry Advocaat die op de wing een goede indruk achterliet. Alle aanhang bedankt, volgende week een thuiswedstrijd in Gouda tegen de Leidsche Studenten.