Eemland oefen

Aankomende zondag beginnen de senioren van EFRC Eilanders met het nieuwe seizoen in de 4e Klasse Zuidwest. Samen met het tweede van RFC Gouda vormen zij net als vorig seizoen de Batavieren.

Met een aantal nieuwe, deels uit de eigen jeugd doorgestroomde, spelers trainen ze ook weer op vrijdag om de benodigde conditie op te doen. Afgelopen zondag speelden ze in Gouda een oefenwedstrijd tegen RC Eemland 3 om weer als team te opereren.

De eerste helft was het nog wennen aan elkaar, ook omdat bij Gouda flink wat nieuwe gezichten waren, die ook in hun eigen jeugd zijn opgeleid. Bij rust stond het 0-22 voor het team uit Amersfoort, maar in de tweede helft kantelde de wedstrijd. De Batavieren wisten de tegenstander zo onder druk te zetten dat die niet meer kon scoren. Voor de Batavieren scoorde Milo Buis 5 minuten na rust en Eilander Roland Trommel vlak voor tijd de tweede try. Trommel profiteerde van een door de jonge fly-half Rhys Shannon gecreëerde kans. De eerstejaars senior uit Middelharnis joeg een verre trap na waarop Eemland de bal over de zijlijn moest werken. Shannon zag de vrijstaande Trommel en nam een snelle inworp waarop de laatste het ovaal over de goallijn kan drukken. Tim Verkleij speelde zijn eerste wedstrijdminuten en deed dat niet onverdienstelijk in de 2e rij. Eilander Teus Stolk vulde in de tweede helft Eemland aan, zoals dat in de ‘spirit of rugby’ gewoon is als een team te weinig spelers heeft. Helaas gingen beide conversies mis waardoor de eindstand 10-22 in het voordeel van de gasten was.

Zondag spelen de rugbyers van Flakkee thuis tegen RC The Bassets om 15:00 uur op Sportpark van Pallandt in Middelharnis. De toegang is gratis en als je snel bent ligt er misschien nog een gratis jubileummagazine klaar na de wedstrijd.