Met nog 3 wedstrijden te gaan in de Plate Poule van 4e Klasse West lonkt de titel voor de EFRC Eilanders als onderdeel van de Batavieren Cluster. Ondanks blessures, werk, vakantie en andere ongemakken reisden zeven Eilanders nog voor de grote Coronacrisis naar Brabant om bij clusterpartner REL in Etten-Leur te spelen tegen het derde team van de Rotterdamse Studenten. Tim en Twan werden herenigd als halfbacks en omdat de studenten niet genoeg 1e rijers hadden speelden Marcel en Lars de 1e helft in het groen-rood. De bal was nog geen drie minuten in het spel toen Daan van Rossum zijn eerste break maakte en de eerste try scoorde. Er werd prima volgens gameplan gespeeld en de voorwaartsen knapten als vanouds het vuile werk op zodat de ‘mooie jongens’ het konden afmaken.

Screenshot 2020-10-02 at 05.40.19

Twan maakte een goede lijn actie af in de 9e minuut. En alhoewel er prima werd samengespeeld wilde de laatste pass, break of loopactie net niet lukken, waarbij moet worden gezegd dat de gasten heldhaftig verdedigden want het spel speelde zich grotendeels op hun helft af. Twee gemiste tackles zorgden ervoor dat de meest uit de kluiten gewassen student in staat was na een minuut of 25 tegen te scoren, maar toen was het weer ‘Puzzel Power’. Paul en Paul gaven de tegenstander geen kans uit de ruck en ook Willem en Ben stonden prima te verdedigen. Uit een snelle penalty van Tim, wist Aaron een break te maken en een mooie offload te maken op Sven die zijn eerste competitie-try drukte. Vier minuten voor rust rondde de Ouddorper nogmaals met een goede loopactie een goede aanval af en bepaalde de ruststand op 20-5.

Line-out-1

Coach Darren Flynn had deze keer ‘slechts’ 5 wissels en gebruikte ze slim. Niels en Robbert traden aan namens de studenten en Aaron ging in de lijn spelen waar ook Teus zijn debuut in de competitie van dit seizoen maakte. Er werd in de tweede helft  goed gebruik gemaakt van de wind, de driekwarters werden goed in de lijn aangespeeld door vervangend scrum-half Bas en captain Twan. Daan scoorde zijn tweede vijfpunter na een onnavolgbare loopactie en daarna was het Aaron die dwars door de verdediging denderde en zijn try meepakte.  Teus was bijzonder ijverig en onzelfzuchtig, na een kwartier wist hij het ovaal vlak voor hij uit getackeld zou worden met een leep passje bij de Australische Eilander Ben Godfrey te krijgen die ook zijn debuut try scoorde. Lars liet ook in het ondertussen gevierd en gevreesde puzzelshirt zien wat hij waard was en scoorde de 7e try. Ondertussen had Daan de wind een aantal keren getrotseerd en liep de stand lekker op, hij was met een sterke individuele actie ook degene die de laatste 5 punten op het scorebord zette. Een sterke teamoverwinning met een einduitslag van 53-12.

Twan

Ben kreeg Het Blauwe Ding vanwege zijn sterke optreden maar ook Ut Wuuve Tuugie. Ut Tuugje was voor Lars die, euuhgh dat moet ik u schuldig blijven omdat ik de gezellige derde helft grotendeels mistte omdat ik het 1e van REL ondertussen floot. Gelukkig was er na afloop nog de 6 Nations wedstrijd tussen Schotland en Frankrijk en werd er gezongen, gedronken en alvast uitgekeken naar de volgende wedstrijd komende zondag uit tegen de hekkensluiter, de Delftse Studentencluster. Als de Batavieren die in winst omzetten kan de titel op 29 maart tijdens de thuiswedstrijd in Middelharnis worden binnengesleept in een rechtstreeks duel met de nummer twee. Caro en Marjo bedankt voor de foto’s en alle supporters voor het hartstochtelijke aanmoedigen.