De rugbyers van de Eerste Flakkeese Rugby Club Eilanders en hun Batavieren team zijn bezig aan een prima reeks. Sinds 10 november werd er niet meer verloren en afgelopen zondag bonden ze de bijzondere cluster van verschillende Delftse studentenclubs aan hun zegekar. Verschillende clubs? Jazeker, want alhoewel de wedstrijd op verzoek van Sanctus Vergilius een week eerder werd gespeeld moesten ze hulp inroepen van SRC Thor 1, DSR-C 2 en 4 vrouwen van het SRC Thor damesteam om een team op de been te brengen. Bij aankomst bleek de eerste rij uit lichtgewichten te bestaan dus werd Jeroen van Zeggeren bereid gevonden voor hun te proppen in de eerste helft.

Net als vorige week ging het zeker in de eerste helft niet van een leien dakje. De scrum stond natuurlijk als een huis en met een zeer ervaren en snelle backline werden de spaarzame studenten aanvallen meteen afgeslagen maar de onrust was groot en het aantal knock ons navenant. Het was uiteindelijk fullback Chiem van Woerkom die een prima loopactie van Barry Advocaat wist af te ronden in de 20e minuut, Daan van Rossum verzilverde de conversie. Toch bleven er foutjes in het spel en wisten vooral de voorwaartsen elkaar in het korte spel niet altijd te vinden, hiervan profiteerden de gasten en een goede actie van Van Zeggeren zorgde voor de tegentry. Eén van de dames trapte de conversie vlekkeloos tussen de palen. Heel lang zag het er naar uit dat het gelijk zou zijn bij rust maar Van Woerkom maakte met één van zijn befaamde runs de tweede try 2 minuten voor rust en 1 minuut later sloeg Advocaat toe. Van Rossum trapte nog een conversie raak voor de 19-7 ruststand. Helaas kreeg Advocaat vlak voor rust geel wegens de zoveelste keer offside van de Batavieren zodat de tweede helft met 14 man gestart moest worden.

In de rust kon coach Darren Flynn een contingent aan wissels in het veld brengen, gingen Beau Rottier en Robbert van den Nobelen voor de tegenstander spelen en maakte de Australische Eilander Ben Godfrey zijn debuut in de competitie. Met de man meer situatie wisten de studenten wel raad en na een prachtige interceptie scoorden zij de ‘Anschlusstreffer’. Maar na een paar harde woorden was de focus terug bij de thuisploeg waar Bas Maurits na een prima partij plaatsmaakte voor Martijn Hansen op de scrum-half positie en captain Twan de Waard nu het spel veel meer in de driekwarters verdeelde. De gasten moesten alle zeilen bijzetten om niet onder de voet gelopen te worden en daar profiteerden onze voorwaartsen dan weer van. Eerst was het Paul van Es na een prima Pick & Go en daarna Aaron Huizen uit een penalty die de score naar 31-14 brachten nadat Huizer ook beide conversies had gemaakt. David Schram kwam terug het veld in op nummer 8 en zorgde met een hattrick dat er over de overwinning geen twijfel meer bestond, alhoewel de laatste van de 3 vijfpunters grotendeels op naam van Huizer kon worden geschreven die een run van 50 meter vlak voor de trylijn gestuit zag worden waarop Schram de actie afmaakte. Gert-Jaap Mooij was bijzonder actief met een paar stevige breaks waarbij de jonkies maar moeilijk konden aansluiten. Godfrey tackelde er lustig op los en ook Remco van den Nobelen en Roel Houbolt sabelden menig student neer.  Het slotakkoord was wederom voor Van Woerkom die het hele veld overstak, ongrijpbaar voor de moegestreden studenten (m/v). De conversie werd genomen door de oudste man op het veld, Marc Vingerhoedts en hij bepaalde de eindstand op 57-14.

Het Blauwe Ding ging naar Gert-Jaap, Ut Tuugje was voor Marcel Versluis die een prima partij hookte en Ut Wuuve Tuugje (Kelluf Rokje tuuk) naar Daan van Rossum die zich een prima bierbitch toonde maar de slushpuppy, net als zijn tegenstander overigens, niet kon atten. Er werden nog wat feestelijke liederen gezongen, het bittergarnituur ging rond, de collecte voor Australië werd bijna aangezien voor de bierpot en daarna was het tijd om op te krassen. Alle supporters bedankt, Tycho Rasch van SRC Thor, ad-hoc cameravrouw Maartje Hagendijk (RFC Gouda) en studentensponsor Marevision voor de video waar de foto’s op zeer onprofessionele wijze door mij van werden getrokken en alle studenten en studentes voor de beregezellige derde helft.

De mannen van Flakkee hebben nu een week rust voordat ze in Leiden de studenten van LSRG 2 moeten verslaan om de eerste plek in de Plate poule van de 4e Klasse West nog steviger in handen te krijgen.